Slovenske Konjice s promo filmom o Žički kartuziji

Slovenske Konjice so prikupno srednjeveško mesto, položeno med skrivnostno Konjiško goro in sončne zlate griče vinorodnih Škalc. Obiskati Slovenske Konjice z okolico pomeni občutiti dušo prijaznega mesta, ki ponuja neštete možnosti posebnih doživetij. Najlepši so sprehodi skozi obnovljeno starotrško jedro, ki so kot obisk galerije, v kateri so razstavljena najlepša umetniška dela – trške hiše z vsemi svojimi posebnostmi.

Včasih se nam dogodi, da pridemo na kraj, ki nas preprosto osupne. Kraj kot je Žička kartuzija, nekdanji kartuzijanski samostan, ki že vse od 12. stoletja pripoveduje nenavadne zgodbe …

S Šolo Prenove na delavnico o vlagi

Šola Prenove po dobrih odzivih v lanskem letu 12. novembra 2019 ponovno vabi na delavnico o vlagi, kjer si bomo ogledali posledice vlage na zidovih in primere reševanja. 

Delavnica, ki se bo začela ob 9. uri, je razdeljena na dva dela – teoretični del s predavanji bo potekal v Mestnem muzeju v Krškem, v praktičnem delu delavnice pa si bomo v Kostanjevici na Krki ogledali poškodbe, ki jih povzroči voda, in njihovo sanacijo.

Več o dogodku in prijave na delavnico na www.sola-prenove.si.