Trijet

Jed, ki se že stoletja prenaša iz roda v rod, sestoji iz popečenega kruha, ki ga polijemo z ohlajeno mešanico vina, sladkorja in cimeta.

Krhki flancati – hiške

Ocvrto pecivo, po katerem je potresen sladkor v prahu,  je bilo ustvarjeno za vse sladkosnede.

Maslovnik

Maslovnik ali po domače masovn’k je doza energije za sladokusce sestavljena iz kisle smetane, jajc in koruzne moke.

Tržiška flika

Jed za vse ljubitelje pogač; okrogla pogača iz razvaljanega kvašenega testa, ki se ji doda namaz iz kisle smetane in kumine ali zaseke.

»Tržišk’ kosiv«

Kosilo, ki so ga nekdaj jedli predvsem ob Veliki noči, sestavljajo goveja juha, pečenka/mesna štruca oz. budl, solata in pražen krompir.

Tržiške bržole

Pogrejte se z enolončnico iz ovčjega ali koštrunovega mesa, zelišč in zelenjave. Legenda jed povezuje s planino Kofce.