novice / 4. March 2022

Zgodovinska mesta Slovenije na EXPO 2020 v Dubaju

9. februarja se je Združenje zgodovinskih mest Slovenije predstavilo tudi na največji svetovni razstavi – EXPO 2020. Turistična ponudba zgodovinskih mest je bila predstavljena v okviru Slovenskega nacionalnega dne, ki je na slovenskem paviljonu potekal 8. februarja, na slovenski kulturni praznik, 9. februarja pa je bila izvedena turistična delavnica oz. workshop, namenjena promociji slovenskega turističnega gospodarstva. 

Zgodovinska mesta Slovenije je na dogodku zastopala predstavnica Turističnega združenja Portorož in je potekala v sklopu predstavitve Mediteranske in Kraške Slovenije. Zgodovinska mest so se predstavila v video kolažu, kulturnih in gastronomskih doživetij v zgodovinskih mestih. 

Na delavnici (workshopu) za predstavnike turističnih agencij in tour operaterje, ki je potekala v hotelu One&Only Royal Mirage Dubai, smo turističnim agentom in organizatorjem potovanj iz vsega sveta predstavljali ponudbo Zgodovinskih mest Slovenije. Dogodka se je udeležilo preko 40 predstavnikov turističnih agencij in organizatorjev potovanj in veseli nas, da je interes presegel naša pričakovanj. Nadejamo se nadaljnjega sodelovanja, saj smo opazili velik interes za naša mesta, predvsem za petzvezdična doživetja in butične namestitve. Veseli nas, da smo lahko izkoristili ključni trenutek slovenske predstavitve na EXPO, saj je dan pred tem tam potekal slovenski nacionalni dan, kar je pripomoglo k povečanemu obisku slovenskega paviljona v teh dneh.

Oglejte si video.