Fest mest

Najdaljši festival v Sloveniji


FESTMEST je festivalsko praznovanje utripa 21 zgodovinskih mest. Oglejte si skupen koledar vrhuncev dogajanja, ki se od pomladi do poznega poletja vrstijo v zgodovinskih jedrih. Za vas smo izbrali najboljše dogodke, predstave, razstave, koncerte in uprizoritve na prostem. Izberite svoje zgodovinsko in začutite sodobno slovensko ustvarjalnost na tisočletnih prizoriščih.

FESTMEST pomlad-poletje 2024


Od aprila do avgusta mednarodno prepoznavni glasbeniki, plesalci, gledališki ansambli in vizualni umetniki povezujejo 21 najlepših prizorišč kulturne dediščine v Sloveniji. Oglejte si program, izberite svoj najljubši koncert, razstavo ali predstavo in se odpravite raziskovat zgodovinsko mesto, ki gosti dogodek.

V gradovih, cerkvah in samostanih koncerti zvenijo drugače. Posrkajo nas v brezčasnost. Poleti prepoznavni in nadarjeni glasbeniki pogosto napolnijo grajska dvorišča in vrtove. Podarite si koncertno popotovanje po zgodovinskih mestih. Izberite svoj najljubši koncert od klasike do Kreslina.

FESTMEST PREDSTAVE

Zgodovinska mesta so odri dediščine in sodobnosti. Gledališka, plesna in filmska prizorišča v mestnih jedrih povezujejo oboje. Slovenske gledališke uprizoritve so v evropskem in svetovnem vrhu, zato si jih obkrožite tudi na Festmest koledarju. Izlet v zgodovinsko mesto združite z obiskom predstave.

FESTMEST RAZSTAVE

Obiščite pomladne in poletne razstave, ki znajo postavljati provokativna vprašanja in razmišljati o alternativni prihodnosti. Za vas smo izbrali nekaj razstav sodobne umetnosti in bienalnih dogodkov, ki Slovenijo in zgodovinska mesta postavijo v središče evropske ustvarjalnosti.

16 RAZLOGOV, DA DOŽIVITE ZGODOVINSKA MESTA

FESTMEST kot najdaljši festival v Sloveniji vašemu koledarju doda praznične dneve, ko boste sami, v dvoje ali z najbližjimi obiskali najboljše koncerte, razstave ali predstave zgodovinskih mest. To bo priložnost, da mestne trge, ulice in njihove starodavne zgodbe začutite bolj sveže in ustvarjalno.  

Poglejte program in izberite svoje najljubše FESTMEST vrhunce.


Jugoslavija, moja dežela

KoperPreberi več

Grajski večeri na gradu Gewerkenegg: Vem, da je zopet pomlad

IdrijaPreberi več

Poletni gala koncert: koncertna izvedba opere La Boheme

BrežicePreberi več

Johann Sebastian Bach: Sonate za violino in obligatni čembalo (prvi del)

CeljePreberi več

Festival nove novomeške glasbe: Atwoodovo padalo

Novo mestoPreberi več

Naturally 7

PtujPreberi več

MEDITERRANEAN MEETS ATLANTIC: Custódio Castelo in Ana Paula Gonçalves ter Teo Collori in Momento Cigano

MetlikaPreberi več

Baletna skupina Stevens – večer najlepših izsekov iz svetovno znanih baletov, neoklasike in pridihom flamenka – Baletni dragulji

KranjPreberi več

Koncert skupine SILENCE

Slovenske KonjicePreberi več

KAOS, festival sodobnega kolaža

KranjPreberi več

Milan Ramšak Marković DEŽEVEN DAN V GURLITSCHU

KranjPreberi več

Razstava Keiko Miyazaki: V hudičevi luknji

CeljePreberi več