Škofja Loka

PASIJONSKO MESTO


Škofja Loke je eno najbolj pristnih srednjeveških mest v Evropi. Je mesto Škofjeloškega pasijona, prvega slovenskega dramskega besedila in največje gledališke predstave na prostem. Živa mojstrovina je vpisana na UNESCO Reprezentativni seznam nesnovne dediščine človeštva.

Škofja Loka

TURIZEM ŠKOFJA LOKA

Kaj videti v tem mestu?

Spoznajte mesto


Kjer ustvarjaš svoje spomine

Na vsakem koraku po mestu vas čakajo navdihi zanje:

Nad Škofjo Loko bdi Loški grad iz 13. stoletja, v katerem danes domuje Loški muzej s številnimi zbirkami.

Romualdova pot – interaktivna mobilna aplikacija vam znotraj tematske poti  omogoči preskok v čas škofjeloškega pasijona, spoznavanje legend z Loškega, oživljanje izgubljenih motivov,… hkrati pa vas povabi na oglede ostalih loških znamenitosti.

Kapucinska knjižnica velja za eno najdragocenejših knjižnic v Sloveniji, saj hrani izvirnik Škofjeloškega pasijona, Dalmatinovo Biblijo, inkunabule in še nekaj drugih najstarejših slovenskih knjig.

Kapucinski ali Kamniti most, zgrajen sredi 14. stoletja iz rezanega kamna v polkrožni obliki, je eden najstarejših spomenikov te vrste v srednji Evropi.

Homanova hiša – meščanski dvorec v gotskem slogu z renesančnimi elementi je bil obnovljen v 16. stoletju; danes se v njej nahaja prijetna slaščičarna in kavarna.

Rokodelski center DUO Škofja Loka je razstavna galerija rokodelskih izdelkov, delovni prostor in vez med bogato rokodelsko preteklostjo in ustvarjalno sedanjostjo.

Sokolski dom Škofja Loka je kulturni center Škofje Loke; prireditveni prostor kulturnega dogajanja, kjer se srečujejo vsi, ki imajo kulturo radi, ki kulturo živijo in kulturo ustvarjajo.


V primeru dodatnih vprašanj nas kontaktirajte ali obiščite spletno stran posameznega mesta.