novice / 12. marca 2018

Združenje zgodovinskih mest Slovenije na turistični borzi ITB Berlin

Združenje zgodovinskih mest Slovenije se je od 7. do 11. marca predstavilo na turistični borzi ITB Berlin, enem največjih turističnih dogodkov v svetu

Turistična borza ITB Berlin, je predstavila zadnje trende v turizmu in je kraj, kjer se ponudba sreča s povpraševanjem. Zgodovinska mesta so se predstavila v partnerstvu s Slovensko turistično organizacijo.

Slikovito in zanimivo dogajanje, ki je ponazarjala živahen utrip mestnih sejmov so v Berlinu pripravila članice: Jesenice, Kranj, Radovljica, Tržič in Škofja Loka, Idrija in Kamnik. Na sejmu je je kovač Jože Krmelj postavil pravo staro kovaško delavnico, čipkarica Eva Gantar je prikazala izdelavo čipke.  Mestni glasnik Toni Cahunek pa je na sejmu vrtel kolo sreče zgodovinskih mest, ki je ob obiskovalcu ob pravilnem odgovoru prineslo nagrado. Otroci, pa tudi odrasli pa so se lahko preizkusili v hoji s hoduljami in se pomerili v kateri od starih družabnih iger. Obiskovalce pa so vse dni postregli z pravo domačo potico.     

»Foto kotiček« pa je bil priložnost, da obiskovalci pred »kuliso mest« posnamejo fotografijo, ki jo takoj podelijo s prijatelji na socialnih omrežjih.