
Festival medu in dan medu v kulinariki
V osrčju občine Radovljica, v Lescah, se odvija edinstven kulinarični dogodek Dan medu v kulinariki. Ta festival, ki bo potekal 20. septembra 2025 in je posvečen bogati tradiciji čebelarstva, združuje ljubezen do medu s sodobno kulinariko. Namen dogodka je promocija čebelarstva in čebeljih pridelkov, s poudarkom na njihovi vsestranski uporabi v kuhinji.
Kaj vam ponuja Dan medu v kulinariki in festival medu?
Program dogodka ponuja bogato izkušnjo za vse generacije:
- Tržnica čebeljih pridelkov: Na stojnicah boste lahko poskusili in kupili najrazličnejše vrste medu ter druge izdelke, kot so propolis, matični mleček in cvetni prah.
- Kulinarične delavnice in predavanja: Nutricionistka Mojca Cepuš bo govorila o uporabi čebeljih pridelkov v prehrani, tekmovalec MasterChefa Dan Prohart pa bo vodil kuharsko delavnico.
- Izobraževalni program: Spoznajte sodobno čebelarstvo skozi predavanja, kot je to o pridelavi cvetnega prahu Aljaža Debelaka.
- Spremljevalni program za otroke: Najmlajši se bodo zabavali na ustvarjalnih delavnicah, poslikavi obrazov in z animacijo.
- Dodatne aktivnosti: Dogodek ponuja tudi ogled čebelnjaka, kolo sreče in ocenjevanje mešanic z medom, kar obiskovalcem omogoča, da se še globlje povežejo s svetom čebel.
Dan medu v kulinariki v Lescah je popolna priložnost, da odkrijete nove načine uporabe medu, podprete lokalne čebelarje in uživate v prijetnem dnevu v deželi čebelarjev.
Program za Dan medu v kulinariki in festival medu 2025
- 10.00 Odprtje festivala, Tehnologija pridelave cvetnega prahu in označevanje, Aljaž Debelak, svetovalec za zagotavljanje varne hrane ČZS
- 11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za Slovensko senzorično ocenjevanje medu na Gorenjskem
- 12.30 Uporaba čebeljih pridelkov v prehrani, Mojca Cepuš, nutricistka
- 13.30 Ženske, čebelarstvo in mednarodno sodelovanje, Katja Kotnik ADRA Slovenija
- 14.00 MasterChef kuhna z medom in cvetnim prahom, Dan Prohart, tekmovalec Masterchef Slovenija 2025
- 15.00 Mama Manka se vrača, humoristični nastop
- 16.00 Klovn Jaka, cirkuška predstava za otroke
SPREMLJEVALNI PROGRAM
- 10.00-17.00 Tržnica, degustacije, ustvarjalne delavnice za otroke, poslikava obrazov, animacija za otroke, kolo sreče s privlačnimi nagradami, ocenjevanje mešanic z medom, ogled čebelnjaka, določanje vrst medu
- 11.00 ŠMORN, SIC Radovljica
- 11.00-13.00 DRUŽABNE AKTIVNOSTI ZA OTROKE, Društvo Več Radovljica
STOJNICE
- Dražgoški kruhki
- ČZG – ocenjevanje mešanic z medom
- Čebelarstvo Perne – SMGO
- Čebelarstvo Vehar – biodinamično čebelarstvo
- Čebelarstvo Mandelc
- naravna kozmetika MyMeadow
- Vila Lavanda Lokavec
- unikatni izdelki Vešča
- Taškarjev voz ČDR
- Radol`ca pristno sladka
- BC Naklo
- Beejoy Caffee
Podrobnosti
Datum:20.09.2025
Mesto:Radovljica
Organizator
Čebelarski center Gorenjske
Prizorišče
Lesce, Čebelarski center Gorenjske
Rožna dolina 50a, 4248 Lesce
Telefon:Spletna stran:https://www.radolca.si/sl/koledar-prireditev/dan-medu-v-kulinariki