prireditve / 20.09.2025

Festival medu in dan medu v kulinariki

V osrčju občine Radovljica, v Lescah, se odvija edinstven kulinarični dogodek Dan medu v kulinariki. Ta festival, ki bo potekal 20. septembra 2025 in je posvečen bogati tradiciji čebelarstva, združuje ljubezen do medu s sodobno kulinariko. Namen dogodka je promocija čebelarstva in čebeljih pridelkov, s poudarkom na njihovi vsestranski uporabi v kuhinji.

 

Kaj vam ponuja Dan medu v kulinariki in festival medu?

 

Program dogodka ponuja bogato izkušnjo za vse generacije:

  • Tržnica čebeljih pridelkov: Na stojnicah boste lahko poskusili in kupili najrazličnejše vrste medu ter druge izdelke, kot so propolis, matični mleček in cvetni prah.
  • Kulinarične delavnice in predavanja: Nutricionistka Mojca Cepuš bo govorila o uporabi čebeljih pridelkov v prehrani, tekmovalec MasterChefa Dan Prohart pa bo vodil kuharsko delavnico.
  • Izobraževalni program: Spoznajte sodobno čebelarstvo skozi predavanja, kot je to o pridelavi cvetnega prahu Aljaža Debelaka.
  • Spremljevalni program za otroke: Najmlajši se bodo zabavali na ustvarjalnih delavnicah, poslikavi obrazov in z animacijo.
  • Dodatne aktivnosti: Dogodek ponuja tudi ogled čebelnjaka, kolo sreče in ocenjevanje mešanic z medom, kar obiskovalcem omogoča, da se še globlje povežejo s svetom čebel.

 

Dan medu v kulinariki v Lescah je popolna priložnost, da odkrijete nove načine uporabe medu, podprete lokalne čebelarje in uživate v prijetnem dnevu v deželi čebelarjev.

 

Festival medu in dan medu v kulinariki 2025

 

Program za Dan medu v kulinariki in festival medu 2025

 

  • 10.00 Odprtje festivala, Tehnologija pridelave cvetnega prahu in označevanje, Aljaž Debelak, svetovalec za zagotavljanje varne hrane ČZS
  • 11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj za Slovensko senzorično ocenjevanje medu na Gorenjskem
  • 12.30 Uporaba čebeljih pridelkov v prehrani, Mojca Cepuš, nutricistka
  • 13.30 Ženske, čebelarstvo in mednarodno sodelovanje, Katja Kotnik ADRA Slovenija
  • 14.00 MasterChef kuhna z medom in cvetnim prahom, Dan Prohart, tekmovalec Masterchef Slovenija 2025
  • 15.00 Mama Manka se vrača, humoristični nastop
  • 16.00 Klovn Jaka, cirkuška predstava za otroke

SPREMLJEVALNI PROGRAM

  • 10.00-17.00 Tržnica, degustacije, ustvarjalne delavnice za otroke, poslikava obrazov, animacija za otroke, kolo sreče s privlačnimi nagradami, ocenjevanje mešanic z medom, ogled čebelnjaka, določanje vrst medu
  • 11.00 ŠMORN, SIC Radovljica
  • 11.00-13.00 DRUŽABNE AKTIVNOSTI ZA OTROKE, Društvo Več Radovljica

STOJNICE

  • Dražgoški kruhki
  • ČZG – ocenjevanje mešanic z medom
  • Čebelarstvo Perne – SMGO
  • Čebelarstvo Vehar – biodinamično čebelarstvo
  • Čebelarstvo Mandelc
  • naravna kozmetika MyMeadow
  • Vila Lavanda Lokavec
  • unikatni izdelki Vešča
  • Taškarjev voz ČDR
  • Radol`ca pristno sladka
  • BC Naklo
  • Beejoy Caffee

 

Podrobnosti

Datum:

20.09.2025

Mesto:

Radovljica

Organizator

Čebelarski center Gorenjske

Prizorišče

Lesce, Čebelarski center Gorenjske

Rožna dolina 50a, 4248 Lesce

Telefon:

031 628 499

Spletna stran:

https://www.radolca.si/sl/koledar-prireditev/dan-medu-v-kulinariki

Dodaj v Google koledar