prireditve / 12.08.2024 - 23.08.2024

Festival Seviqc Brežice

Festival Seviqc Brežice je danes v Sloveniji sinonim za staro glasbo. Festival si je v štiridesetih letih delovanja utrdil svoj ugled doma kot prireditev nacionalnega pomena in se uvrstil med najpomembnejše kulturne dogodke, v svetu pa si je ustvaril status odlične in visoko cenjene prireditve ter požel priznanja umetnikov, producentov, strokovne kritike, poslovnega sveta ter ljubiteljev glasbe. Na koncerte festivala Seviqc Brežice organizator vabi zgolj najuglednejše umetnike, ki izvajajo vrhunski program najvišje kvalitete. Skozi različne programske sklope kompleksno predstavljamo evropsko in svetovno glasbeno zapuščino, pri čemer posvečamo še posebno pozornost izvajanju glasbe, ki je nastala na slovenskih tleh. Koncertni program festivala vsako leto zajema glasbeno dediščino od srednjega veka do začetka 20. stoletja. Glasba na koncertih je izvajana z avtentičnimi inštrumenti in na avtentičen izvajalski način. V ospredju je živa umetnost, kakor pove tudi naše ime Seviqc: »SEmper VIva Quam Creata« ali »vedno živa kakor ustvarjena«. Program festivala je zasnovan izključno v maniri historične izvajalske prakse in se odvija zgolj v prostorih slovenske kulturne dediščine, na zgodovinsko pomembnih lokacijah in za obiskovalce še posebej zanimivih.

 

Nekaj ključnih značilnosti festivala:

 

Bogat glasbeni repertoar: Festival Seviqc Brežice ponuja široko paleto glasbenih del, ki segajo od komornih skladb do orkestralnih izvedb. Obiskovalci lahko uživajo v raznolikosti glasbenih stilih in obdobij.

 

Mednarodni umetniki: Festival privablja priznane glasbenike in ansamble iz vsega sveta, ki so strokovnjaki za izvajanje zgodnje glasbe. To omogoča občinstvu, da doživi najboljše interpretacije teh zgodovinskih skladb.

 

Kulturno bogastvo: Brežice, kjer poteka festival, je že samo po sebi izjemno kulturno bogato mesto s številnimi zgodovinskimi znamenitostmi. Festival Seviqc Brežice tako ponuja tudi priložnost za raziskovanje čudovite okolice med koncerti.

 

Izobraževalni program: Poleg koncertov festival Seviqc Brežice ponuja tudi izobraževalne programe, kot so mojstrski tečaji, predavanja in delavnice. To omogoča glasbenim navdušencem, da izpopolnijo svoje znanje in se poglobijo v svet zgodnje glasbe.

 

Družabni dogodki: Festival ni le glasbeni dogodek, temveč tudi priložnost za srečanje s soobiskovalci in umetniki na družabnih dogodkih, kot so sprejemi in pogovori.

 

Prizorišča: Koncerti se odvijajo na različnih prizoriščih, vključno z zgodovinskimi dvoranami, cerkvami in drugimi kulturnimi lokacijami, kar dodaja poseben čar festivalu.

 

Podrobnosti

Datum:

12.08.2024 - 23.08.2024

Mesto:

Brežice

Organizator

Prizorišče

Brežice, 8250 Slovenija

Telefon:

Spletna stran:

https://www.seviqc-brezice.si/

Dodaj v Google koledar