prireditve / 01.07.2024 - 07.07.2024

Krka outdoor festival

Krka Outdoor Festival je prireditev, ki združuje šport, turizem, kulturo in reko Krko. Novo mesto, zelena prestolnica Dolenjske, ima odlične naravne danosti za razvoj zelenih doživetij, kamor sodijo tudi vedno bolj priljubljeni outdoor festivali, ki skrbijo za razvoj in promocijo najrazličnejših rekreativnih aktivnosti v naravi.

Krka Outdoor festival, ki se v organizaciji Zavoda Novo mesto odvija prvi teden julija, v ospredje postavlja pohodništvo, kolesarjenje in vodne športe. Festival pod enotno blagovno znamko združuje nekatere tradicionalne športno-turistične dogodke mesta, kamor sodita prireditvi Skoki v Krko in Krka živi!, ter vsebine različnih ponudnikov, društev in strokovnjakov s področja športa in narave. Med drugim se je moč udeležiti vodenih tematskih sprehodov in kolesarskih tur, atraktivnih vodnih doživetijfilmskih in pogovornih večerov z okoljevarstveno tematiko, ne manjka pa tudi sproščene zabave in dobre glasbe.

S festivalom, ki nagovarja tako domačine kot obiskovalce od drugod, se Novo mesto predstavlja kot privlačna zelena destinacija za različne generacije, s trajnostnim konceptom pa sledi ključnim ciljem Zelene sheme slovenskega turizma.

Podrobnosti

Datum:

01.07.2024 - 07.07.2024

Mesto:

Novo mesto

Organizator

Zavod Novo mesto

Prizorišče

Različna prizorišča - Mestna plaža, Loka, Kandijski most, KCJT

Telefon:

041 202 080, 07 39 39 263

Spletna stran:

https://krkaoutdoor.si/

Dodaj v Google koledar