novice / 29. January 2024

Obiščite nas na sejmu na Alpe Adria!

Med 31. januarjem in 3. februarjem  se Zgodovinska mesta Slovenije vračajo na sejem Alpe Adria, največji turistični sejem v Sloveniji. Kaj vam pripravljamo?

V središču razstavnega prostora boste lahko spoznali naša mesta, njihove umetniške, muzejske in gastronomske presežnike. Degustirali boste lokalne dobrote, med njimi idrijske žlikrofe, belokranjsko pogačo in koroški mošt, in se na zanimivih delavnicah učili denimo izdelave novomeških situl ali metliške velikonočne drsanke.

Obiskali nas bodo kurenti, posavski puntar, Župančičev Ciciban in drugi znani liki iz zgodovinskih mest.

Ne zamudite zanimivega predavanja o prezrtih novomeških ženskah Pozabljena polovica Novega mesta, 1. februarja ob 17.00, in nastopa opernega pevca Žige Laknerja, 2. februarja ob 11.00.

Ne spreglejte tudi okrogle mize o osrednji promocijski temi v letih 2024 & 2025, Umetnost in kultura, v četrtek, 1. februarja, ob 15.00. V pogovoru bo sodelovala generalna sekretarka Združenja zgodovinskih mest Slovenije Mateja Hafner Dolenc. Vabilo

Obiščite nas v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani in sodelujte tudi v naši super nagradni igri. Glavna nagrada je 𝟭𝘅 𝗽𝗼𝗹𝗽𝗲𝗻𝘇𝗶𝗼𝗻 𝘇𝗮 𝟮 𝗼𝘀𝗲𝗯𝗶 𝘃 𝗚𝗿𝗮𝗻𝗱 𝗛𝗼𝘁𝗲𝗹𝘂 𝗣𝗿𝗶𝗺𝘂𝘀 ****𝗦𝘂𝗽𝗲𝗿𝗶𝗼𝗿 na Ptuju!