Telefon: (04) 58 33 100

Spletna stran: https://www.gledalisce-tc.si/

Lokacija: Stara Sava, Kulturna mavrica Trg Toneta Čufarja 4, Jesenice

Produkcija: Metliška folklorna skupina Ivan Navratil in Zavod Metlika, Metlika

Fest Mest Jesenice

Nastop folklorne skupine: Metliška folklorna skupina Ivan Navratil

Gledališče Toneta Čufarja Jesenice

2. oktober 2021

Bela krajina je dežela z raznovrstnim plesnim izročilom in edina pokrajina, kjer se pleše kolo. Tu se je ohranilo vse od 16. stoletja, ko so ga v te kraje prinesli Uskoki. Tudi tamburaška glasba se je kot plesna spremljava ljudskemu plesu do danes ohranila le še v Beli krajini. Plesno izročilo ohranjajo različne folklorne skupine. Med njimi je najdejavnejša folklorna skupina Ivan Navratil iz Metlike, ki poleg ljudskega plesa ob spremljavi tamburic ohranja tudi stare običaje in jih vključuje v nastope.

Vse to bodo prikazali na Jesenicah, na Stari Savi, kjer bo skupina zaplesala, zapela in zaigrala najbolj znane, značilne in najlepše belokranjske plese. Tako bodo tudi na Gorenjsko prinesli pridih Bele krajine in značilnih belih oblek iz lanenega platna.

Na Jesenicah poskusite Delavsko malco! Je eden turističnih produktov, namenjen tako  obiskovalcem kot domačinom, da se jim na okusen način predstavi mavričnost jeseniške kulinarične dediščine.

Delavsko malco dobite v Bistroju Oaza, Gostilnici in pizzeriji Chilli, Gostilni in piceriji Turist, Restavraciji Kazina, Pri Betelu in v domu Pristava. Vabljeni na ajmoht, makaronflajš, jabuka v šlafroku, pasulj in še kaj…

Dodaj v Google koledar