Organizator: Zavod za turizem Metlika

Telefon: 07 36 35 470 ali 040 454 019

E-pošta: turizem@zavodmetlika.si

Fest Mest+ Metlika

Pihalni orkester Tržič v Metliki, koncert

Trg svobode, Metlika

Sobota, 20. maj ob 17. uri

»Sem Tržičan, daleč poznan …« Tržičani o sebi pravijo, da so poznani kot veseli ljudje, in kdor je že prisluhnil tržiškemu pihalnemu orkestru, lahko to le potrdi. Glasbenikov Pihalnega orkestra Tržič pa ne druži le radost, marveč tudi ljubezen do glasbe in skoraj sto let tradicije. Skoraj neprekinjeno namreč ustvarjajo že od leta 1927, ko so talentirani posamezniki zasnovali danes eno najpomembnejših kulturnih institucij v Tržiču. Ta šteje več kot štirideset, tudi zelo mladih glasbenikov, ki z mnogimi zlatimi plaketami dokazujejo kakovost svojega muziciranja. Glasbeno izročilo in življenjsko radost šuštarskega mesta pod Ljubeljem bodo glasbenice in glasbeniki Pihalnega orkestra Tržič prinesli v Metliko in vam pod vodstvom dirigenta Francija Podlipnika pričarali nepozaben koncert.

Vstopnine ni.

 

 

FESTMEST+
Koncert v sklopu tradicionalnega – največjega vinskega festivala v Sloveniji Vinska vigred je lahko tudi del vašega paketa doživetij FEST MEST+, ki vključuje še vodeni ogled Metlike in pozno kosilo s tradicionalnimi belokranjskimi dobrotami.
  • Ob 15.00 zbor pred Zavodom za turizem Metlika, Trg svobode 4, kjer vas pričaka vodič. Sledi vodeni ogled Metlike.
  • Ob 16.30 sledi tradicionalno belokranjsko kosilo – jagenjček ali odojek (po izbiri) s prilogo na stojnici na prizorišču Vinske vigredi.
  • Ob 17.00 boste na Trgu svobode prisluhnili koncertu Pihalnega orkestra Tržič.

 

Cena celotnega paketa: 18 evrov.

Obvezna predhodna rezervacija paketa!

Kupite paket
Dodaj v Google koledar