novice / 28. avgusta 2023

Bogata poslovna jesen

Jesen bo za članice Združenja zgodovinskih mest ponovno zelo pestra. Ponudbo mest in njihovih kulturnih doživetij bomo predstavili na poslovnih dogodkih, ki jih organizira Slovenska turistična organizacija.

18. septembra se bomo tako predstavljali na delavnici za turistično gospodarstvo v belgijskem Ghentu, tam bo barve Združenja zastopal predstavnik Raven na Koroškem. 5. oktobra sledi delavnica na Madžarskem – v Budimpešti bo Združenje zastopal predstavnik Ptuja. V novembru sta načrtovana še dva tovrstna dogodka – 9. novembra v italijanskem Torinu in 21. novembra v Varšavi na Poljskem. Tam bosta bogato turistično ponudbo mest, s poudarkom na kulturnih doživetjih, predstavila Piran in Celje.

Prva priložnost za predstavitev turistične ponudbe pa bo že 12. septembra v Luksemburgu. Ob vzpostavitvi direktne letalske povezave med Ljubljano in Luksemburgom bo slednjega namreč obiskala delegacija Vlade RS in predstavnikov Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, agencije Spirit, prisotni pa bomo tudi mi. Za Združenje zgodovinskih mest Slovenije bo to pomembna priložnost, da ponudbo naših mest predstavimo tamkajšnjim organizatorjem potovanj in drugi zainteresirani javnosti.