novice / 16. maja 2024

FEST MEST je nazaj!

Zgodovinska mesta že tretje leto utripajo v raznolikem kulturnem dogajanju, ki ga prinaša FEST MEST, najdaljši festival v Sloveniji, ki skozi umetnost in kulturo povezuje zgodovinska mesta. Preverite koledar pomladno-poletne edicije in začutite sodobno slovensko ustvarjalnost, ob kulisi naj zgodovinskih lokacij.

Vrhunski mednarodno prepoznavni umetniki vas v prvem sklopu FEST MEST 2024, ki poteka med aprilom in avgustom, vabijo v 21 zgodovinskih mest in na najlepša prizorišča kulturne dediščine. Naj bo koncert, gledališka predstava, performans ali razstava; program bo potešil tudi najzahtevnejše kulturne sladokusce. Vse, kar morate storiti, je, da izberete svoj naj dogodek FEST MEST. Med bogato bero 20 dogodkov pomladno-poletnega dela festivala najdete tudi:


Vsi FEST MEST dogodki 2024


Festival FEST MEST je odlična priložnost za obisk slovenskih zgodovinskih mest. Nekaj naših predlogov: vzemite si nekaj uric in spoznajte mesto na dan, odkrivajte zgodbe za mestnimi trgi ali pa najatraktivnejše muzejske eksponate. Ogled zgodovinskega mesta pospremite z okusnim obrokom, ki odraža kulinarične posebnosti mest. Če želite ob doživetju festivala FEST MEST biti še okoljsko ozaveščeni, pa predlagamo, da se v mesto odpravite kar z vlakom ali avtobusom. Doživite razkošje vrhuncev umetnosti in kulture v zgodovinskih mestih Slovenije.