novice / 27. marca 2024

Influencerja na obisku Šentjurja

Katjo in Aljaža, bolj znana kot tandem V dvoje, smo povabili v Šentjur, mesto glasbe in južne železnice. Nad mestom sta bila navdušena in pravita, da je namenjeno vsem, ki si želijo raziskovati njegovo kulturno dediščino, zgodovino in naravne lepote.

Šentjur z bogato zgodovino in slikovito okolico ponuja različna zanimiva doživetja, sta bila navdušena vplivneža. Ogledala sta si spominsko hišo skladateljev in zdravnikov Ipavcev, ki ima poročno dvorano, vinoteko in čudovit vrt z več kot dve stoletji staro lipo in znamenitim vodnjakom mojstra Plečnika, ki je v zgodovinskih mestih pustil številne sledi.

Ne le hiša Ipavcev, celotni Zgornji trg oziroma staro mestno jedro Šentjurja je nekaj posebnega, pravita. Utrip trga začutiš v senci mogočnih kostanjev in med sprehodom po glavni ulici, mimo podhoda, kjer je v slogu street arta (ulične umetnosti) predstavljena zgodba Šentjurja.

Vplivneža sta se povzpela tudi na Rifnik, ki je pomembno arheološko najdišče in priljubljena izletniška točka z lepim razgledom in ruševinami nekdanjega gradu Rifnik. Posebej ju je navdušila delavnica ustvarjanja z glino na idilični domačiji Mlin umetnin, kjer je tudi hišni muzej z več kot 200 let starim mlinom na vodni pogon in prikazom starih obrti mlinarstva in lončarstva.

Sprehodila sta se obali Slivniškega jezera, ki v toplih mesecih ponuja možnosti za rekreacijo, pa tudi glasbene užitke na festivalu Ramna Jazz, in si za konec privoščila kavo in sladico v tamkajšnji kavarni Ramna, ki poleg prijazne postrežbe in pestre ponudbe ponuja tudi lep razgled na jezero.