novice / 28. septembra 2022

Mladi projekt Refresh+ sklenili v Španiji

Z zanimivim usposabljanjem Art Market Training, na katerem so se izobraževali o tem, kako (z)graditi osebno blagovno znamko, so mladi umetniki v španskem mestu Murcia na začetku septembra zaokrožili evropski projekt Mladi umetniki oživljajo zgodovinska mesta in legende (Young artists refreshing heritage sites and legends) Refresh+.

Art Market Training je potekal med 7. in 9. septembrom 2022 na katoliški univerzi (UCAM) v Murcii, na usposabljanju pa se je enajst sodelujočih mladih umetnikov seznanilo z idejami in nasveti, kako naj se uspešno pozicionirajo v družbi in kako ob pomoči osnovnih marketinških pristopov aktivno promovirati svoja umetniška dela.

Vzporedno z usposabljanjem je na univerzi potekal tudi bogat program okroglih miz in srečanj z vsemi udeleženci projekta. Predstavniki vseh vključenih organizacij iz petih držav, med njimi je bila tudi mentorica mladih umetnikov iz Slovenije dr. Mateja Palčič Puzzer, so se srečali z regijskimi institucijami, poslušali predstavitve najboljših praks, s katerimi regija Murcia na različne načine vključuje mlade umetnike (udeležba na festivalih, umetniške rezidence, spletne platforme …) in s tem spodbuja razvoj kulturne industrije v regiji.
Cilj mednarodnega projekta Refresh+ je spodbujanje mladih k spoznavanju kulturne dediščine, ki prinaša nove ideje in ustvarjalni potencial za umetniško ustvarjanje in nova umetniška dela. Multikulturno in interdisciplinarno sodelovanje znotraj projekta črpa navdih v kulturni dediščini okolja. Refresh+ 2021 je financiran v okviru programa Ustvarjalna Evropa – Kultura, koordinira pa ga vodilni partner Združenje zgodovinskih mest Slovenije s podporo partnerjev iz Romunije, Španije, Finske in Hrvaške.

Vse o projektu Refresh+ izveste na uradni spletni strani.