novice / 27. maja 2024

Na obisku v Kostanjevici na Krki

V četrtek, 23. maja, smo bili na delovnem obisku v Kostanjevici na Krki, članici Združenja zgodovinskih mest Slovenije.

Druga letošnja seja programskega odbora je potekala v čudovitem okolju vinorodnih gričev, od koder se odpira osupljiv razgled nad Kostanjevico na Krki in še veliko dlje. Gostil nas je g. Marjan Jelenič iz Vinotoča kleti Jelenič, ki se trenutno ponaša s častnim naslovom kralj cvička.

Po pozdravnem nagovoru župana Kostanjevice na Krki, gospoda Roberta Zagorca, je sledil uradni del srečanja. V ospredju so bile poletne promocijske aktivnosti Združenja, našem festivalu FEST MEST, katerega pomladno-poletna edicija je v polnem zagonu, in partnerskem projektu REVIVE. Poslovili smo se tudi od dolgoletne kostanjeviške sodelavke, gospe Marjane Krhin, ki odhaja v pokoj.

Na posestvu Jelenič so nam postregli z okusnimi hišnimi jedmi in domačo žlahtno kapljico, od odličnega cvička do rumenega plavca in laškega rizlinga.

Pika na i je bil ogled kraško-vodne Kostanjeviške jame, ki je pomemben lokalni vir sladke vode in zatočišče za eno največjih kolonij netopirjev pri nas. Za obiskovalce je jama odprta od aprila do oktobra.

Obisk Kostanjevice na Krki je resnično nekaj posebnega. Priporočamo!