novice / 9. februarja 2021

Nova članica Združenja zgodovinskih mest Slovenije

Mestna občina Slovenj Gradec je nova članica Združenja zgodovinskih mest Slovenije

 

Članice Združenja so na rednem mesečnem virtualnem srečanju, 2. februarja 2021, pozdravile novo članico Združenja, Mestno občino Slovenj Gradec.

V imenu nove članice je vse prisotne pozdravila podžupanja gospa Martina Šisernik in poudarila, da Slovenj Gradec z ostalimi članicami deli zavedanje, da je kulturna dediščina naš ponos, naše bogastvo in naša prednost, ki v povezavi s turizmom pomeni tudi razvojno priložnost za Slovenj Gradec, kot tudi za ostala zgodovinska mesta. Izrazila je veselje ob pristopu v Združenje ter zavezo k aktivnemu delovanju v dobro naših zgodovinskih mest in njihovih prebivalcev.

Župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen KLUGLER, pa je ob tem zapisal: Naše mesto Slovenj Gradec je sinonim za kulturno središče, kjer si bogato izročilo preteklosti podaja roko s sodobnim utripom mesta. V letošnjem letu, ko bomo obeležili 930 let od prve pisne omembe kraja, 770 let od pridobitve tržnih pravic in več kot 750 let mestnih pravic, smo se končno priključili tudi eminentni družbi slovenskih zgodovinskih mest.  Veselimo se skupnih projektov, izmenjave izkušenj in odlične promocije zgodovinskih mest Slovenije!