novice / 31. januarja 2024

PRIZNANJA ŠOLE PRENOVE ZA USPEŠNO PRENOVO OBJEKTOV KULTURNE DEDIŠČINE ZA LETO 2024

Na podelitvi priznanj Šole prenove 2023, smo v Novem mestu 17 uspešno prenovljenim objektom kulturne dediščine in predvsem lastnikom teh objektov, že drugič podelili priznanja Šole prenove za uspešno prenovo. Srečanja in pogovori z lastniki objektov kulturne dediščine ali kulturnih spomenikov so nas utrdila v spoznanju, da je odločitve lastnika za prenovo ključna za življenje in obnovo vsakega spomenika.
Priznanja Šole prenove so le malo dejanje zahvale vsem požrtvovalnim lastnikom, ki so se za prenovo že odločili, želimo pa si, da bi bili tudi spodbuda vsem tistim, ki se za ta pomemben korak še odločajo.

S podelitvijo priznanj partnerji Šole prenove želimo partnerji Fakulteta za arhitekturo (Univerza v Ljubljani), Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Združenje zgodovinskih mest Slovenije, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana in Šolski center Škofja Loka dodati svoj prispevek k ohranjanju slovenske arhitekturne dediščine in trajnostnemu prostorskemu razvoju, s čim manjšo obremenitvijo okolja.
Zato vabimo vse lastnike, lokalne skupnosti, društva in posameznike, da predlagajo uspešno prenovljene objekte kulturne dediščine za Priznanj Šole prenove 2024.

Razpis je odprt do 30. aprila 2024, razpisna dokumentacija je na povezavi.

Prijave pošljite na info@zgodovinska-mesta.si.