novice / 12. julija 2018

Prvi Refresh Heritage Week na Ptuju

Med 5. in 12. julijem je na Ptuju potekal prvi dogodek v okviru mednarodnega projekta REFRESH. 

V okviru Festivala Art Stays je poteklo prvo srečanje osmih mladih umetnikov iz partnerskih držav, ki so s svojimi delom in kreativnostjo obogatili festival. Navdih za njihove kreacije je bila bogata kulturna dediščina Ptuja, nastalo je osem umetniških del od video filma, do ilustracije in slikarskih del, za  vse umetnine so bili inspiracija  ptujski kurenti. Otvoritev razstave nastalih del je bila 11. julija je bila otvoritev razstave nastalih umetniških del mladih umetnikov v okviru Refresh Heritage Week.

Istega dne je potekala tudi tiskovna konferenca ob zaključku kreativnega ustvarjanja mladih umetnikov na Ptuju. Ob tem je podžupan Mestne občine Ptuj, Gorazd Orešek, pozdravil partnerje projekta in delil zadovoljstvo, da Ptuj gosti mlade umetnike v okviru projekta Refresh. Maša Ekar iz Creative Europe Desk iz Ljubljane je predstavila razpis Ustvarjalna Evropa, mlada slikarka Iona Palmar je delila izkušnjo  ustvarjanja mladega umetnika v okviru Refresh tedna na Ptuju, Mateja Hafner Dolenc pa je predstavila vsebino in cilje projekta REFRESH.

Predstavili so se tudi partnerji projekta: Coralia Costas in Cristian Ungureanu iz Romunije in Antonella Fabri iz Italije.