novice / 4. julija 2019

Prvi RHW v letu 2019 v mestu Iasi, Romunija

V letu 2019 nadaljujemo z aktivnostmi projekta REFRESH, Young Art(ist)s Refreshing Heritage Sites programa Ustvarjalna Evropa, ki smo jih partnerji projekta  iz Italije, Španije in Slovenije uspešno začeli  že v letu 2018.

Prvi letošnji REFRESH Heritage Week 2019 je potekal maja  v mestu Iasi v Romuniji. V čudovito romunsko glavno mesto kulture je partner projekta Complexul muzeal national Moldova Iasi povabil po tri mlade umetnike slikarje- grafike iz treh partnerskih držav. Slovenijo so na ustvarjalnem tednu, kjer so mladi na svoj način osvežili kulturno dediščino, uspešno zastopali trije študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani: Monika Plemen, Petja Novak in Janez Albert Novak.

ALUO se zahvaljujemo za sodelovanje, Moniki, Petji in Janezu pa čestitamo za navdušujoče ideje, ustvarjalno delo in izvrstne grafike, ki so nastale na RHW Iasi 2019 in ki si jih bomo lahko ogledali na razstavi decembra 2019 v Škofji Loki. Ponovno so dokazali, da smo lahko resnično ponosni na naše mlade ustvarjalce.