novice / 28. septembra 2021

Refresh+ Creative Bootcamp Split

V Splitu je med 7. in 11. septembrom 2021, v okviru projekta Refresh+ Young art(ist)s refreshing heritage sites, pod okriljem Združenja zgodovinskih mest Slovenije, Culture Hub Croatia, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Fundacion Universitaria San Antonio iz Španije ter Turun ammattikorkeakoulu OY iz Finske, potekal kreativni bootcamp. 

Glavni cilj bootcampa je bil, štirinajstim mladim umetnikom iz Slovenije, Španije, Hrvaške, Finske in Romunije, olajšati prihodnje umetniško soustvarjanje v projektu ter zagotovitev uporabnih orodij in metod, ki jih bodo umetniki lahko uporabili za timsko delo v naslednji fazi projekta. 

Zgodovinsko mesto Split, ki je vpisano na Unescov seznam svetovne dediščine, je služilo za raziskovalno podlago ter ustvarjalno delo in eksperimentiranje z novimi umetniškimi strategijami. Bootcamp je oblikovala in moderirala ekipa CHC skupaj z vključevanjem povabljenih gostov ter mladimi navdihujočimi umetniki iz Hrvaške: Eleno Stork in Lucijo Klarić, ki sta tudi vodili praktične delavnice.