novice / 6. decembra 2019

REFRESH: najboljši video in najboljša fotografija

Pa ju imamo!

Ta teden smo na zaključni prireditvi projekta REFRESH, ki smo jo poimenovali OSVEŽENA DEDIŠČINA, razglasili najboljše tri REFRESH videe in najboljše tri  REFRESH fotografije.

Konec leta 2018 in v začetku leta 2019 smo razpisali dva mednarodna javna natečaja za najboljši REFRESH video in najboljšo REFRESH fotografijo.

Za najboljši video smo prejeli 12 kratkih filmov o kulturni dediščini iz Romunije, Španije, Italije in Slovenije. O najboljših treh je odločala osemčlanska žirija: Lacramioara Stratulat in Cristian Ungureanu iz Romunije, Carlo Michini in Simonetta Amoroso iz Italije, dr. Isabel Sarabia Andugar in dr. Sergio Albaladejo Ortega iz Španije ter Mateja Hafner Dolenc s Saško Sagadin iz Slovenije.

Žirija je ocenjevala vizualni in estetski efekt, originalnost, tehniko in ustvarjalnost. Nagrade v skupni vrednosti 1.500,00 EUR so bile podeljene najboljšim trem:

  1. mesto: ITALIAN ROOTS, avtor: Francisco Lozano Vivancos, Španija
  2. mesto: HISTORIC CITIES OF SLOVENIA, avtor: Tim Milosavljević, Slovenija
  3. mesto: TASTE OF ROMANIA, avtor: Rubén Cañizares Jiménez, Španija.

Filme si lahko ogledate na zgornjih povezavah.

Za najboljšo fotografijo smo prejeli več kot 300 fotografij z motivi kulturne dediščine 32 fotografov iz Slovenije, Romunije, Italije in Španije. O najboljših treh je odločala osemčlanska žirija: Atena Simionescu in Coralia Alexandra Costas iz Romunije, Carlo Michini in Simonetta Amoroso iz Italije, dr. Josefa Sánchez Martínez in dr. Miguel Angel Martínez Díaz  iz Španije ter Mateja Hafner Dolenc s Saško Sagadin iz Slovenije.

Žirija je ocenjevala vizualni in estetski efekt, originalnost, tehniko in ustvarjalnost. Nagrade v skupni vrednosti 1.000,00 EUR so bile podeljene najboljšim trem:

  1. mesto: SKOZI STEKLO, avtor: Lan Mohorič Bonča, Slovenija

 

2. mesto: PLEČNIK CHURCH, avtor: Simon Kovačič, Slovenija

 

3. mesto: 4, avtor: Javier Ursúa, Španija

 

Čestitamo!