novice / 16. septembra 2022

ŠOLA PRENOVE BO VODILA SKLOP DELAVNIC NA TEMO “KAKO SO GRADILI NEKOČ?”

24.09.2022 / Infocenter Triglavska roža Bled, od 10:00 dalje 

Dneve evropske kulturne dediščine 2022 bomo na povabilo Triglavskega narodnega parka v Infocentru Triglavska roža na Bledu, skupaj obeležili Šola prenove, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana in člani Skupnosti šol Biosfernega območja Julijske Alpe.

V Infocentru bo potekal celodnevni progam otroških delavnic, ustvarjanja in druženja, povezanih z letošnjo temo DEKD, (Vz)trajnostna dediščina.  

V prvem delu bo na programu delavnica, kjer bodo otroci spoznavali bogastvo raznolikosti kulturne krajine zaščitenega območja Triglavskega narodnega parka, stalna naselja kot tudi planine, kjer se je stoletja odvijalo življenje in delo, danes pa predstavljajo preplet in soodvisnost delovanja naravne in kulturne dediščine. 

Otroci se bodo na delavnici seznanili z načeli trajnostne gradnje in uporabo naravnih materialov večinoma lesa in kamna, kot najpogosteje uporabljenega pri gradnji na planinah ter nato še sami izdelali modele značilnih objektov s tega območja.

Popoldan bo potekal drugim sklop delavnic, kjer bodo otroci skupaj s starši, prostorih centra,  spoznavali kulturno dediščino, se zabavali in ustvarjali.

Potekala bo izdelava maket iz papirja, gradili bomo suhe zidove, izdelali ptičje hišice, risali, izrezovali, lepili modele lesenih ograj, se igrali “Črnega Petra”,…

Zaradi lažje organizacije delavnic prosimo za predhodne prijave na info.trb@tnp.gov.si do 22.9.2022.

 VLJUDNO VABLJENI!