novice / 9. decembra 2022

Srečanje v sladki Radovljici

Zadnjič v letošnjem letu smo se s članicami Združenja zgodovinskih mest Slovenije tokrat srečali v Radovljici. Na seji, ki je bila 7. decembra, smo pregledali jesenske aktivnosti in se ozrli v leto 2023, v katerem bomo med drugim znova lansirali kulturni abonma, v prenovljeni podobi in z novim imenom Fest mest.

Po pregledu jesenskega dogajanja, ki je bilo pestro tudi za naša projekta Šola prenove in še zlasti za Šolo prenove za nove generacije, je bila na tokratnem srečanju v ospredju predstavitev kulturnega abonmaja za leto 2023. Poimenovali smo ga Fest mest (Town’s Fest) – celoletni festival zgodovinskih mest Slovenije – ki bo na izjemnih prizoriščih in z odličnimi izvajalci iz partnerskega zgodovinskega mesta kupcem abonmaja pričaral nepozabno doživetje žive kulture, kronano z odlično kulinarično izkušnjo, za zgodovinska mesta pa bo to pomenilo nove sinergije in nadgraditev lastne ponudbe.

Dotaknili smo se tudi prireditev v prihodnjem letu, na katerih tradicionalno sodelujejo gostujoča zgodovinska mesta, in poslovnih dogodkov, ki jih za tuje trge organizira Slovenska turistična organizacija in so tudi za naše članice zelo pomemben način za povezovanje s tujimi poslovnimi partnerji in promocijo zgodovinskih mest.

Čebelarski muzej

Naši radovljiški gostitelji so se izkazali tudi z neformalnim delom srečanja. Predstavili so nam zbirko Čebelarskega muzeja, ki bo po nedavni uspešni umestitvi čebel in čebelarstva na Slovenskem na Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine gotovo še bolj v ospredju, in seveda slastne čokoladne čarovnije, ki jih ročno in z ljubeznijo izdelujejo v butični čokoladnici Radolška čokolada.

Čebelarski muzej

Radolška čokolada