novice / 23. maja 2023

Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije.

V oglaševalski kampanji Z vlakom po kulturo! V zgodovinska mesta Slovenije, ki jo pripravljamo v sodelovanju s Slovenskimi železnicami, želimo spodbuditi turistični obisk zgodovinskih mest in njihovih kulturnih znamenitosti z uporabo javnega prevoza.

V okviru kampanje bomo promovirali vožnjo z vlakom (in avtobusom*) kot okolju prijazno in udobno možnost potovanja ter spodbujali obiskovalce, da izkoristijo prednosti javnega prevoza in se odpovejo avtomobilom ter pripomorejo k ohranjanju čistejšega okolja.

Veseli nas, da kampanjo organiziramo v sodelovanju s Skupnostjo muzejev Slovenije. Vsi člani SMS v zgodovinskih mestih in pridružene institucije iz drugih mest bodo obiskovalcem priznali 20-odstotni popust na redne cene vstopnic v kulturne ustanove, in sicer ob predložitvi vozovnice Slovenskih železnic, veljavne na dan obiska, ali ob predložitvi potrdila, izdanega na podlagi predložene IJPP kartice, po 1. juniju pa tudi nove enotne vozovnice »Slovenija«. Na ta način želimo spodbuditi obiskovalce k ogledu kulturnih znamenitosti, ki so neprecenljiva dediščina in bogastvo naših mest.

 

Ugodnosti, ki jih ponujajo Slovenske železnice ob nakupu vozovnic

 

Podrobnosti kampanje Z vlakom v zgodovinska mesta

Kampanja Z vlakom v zgodovinska mesta bo razdeljena na dva dela, in sicer pomladni (23. maj–30. junij) in jesenski del (11. september–31. oktober). Promociji smo se želeli namensko izogniti v poletnih mesecih, zato da bi razbremenili že prisotno zasičenost mestnih jeder na vrhuncu poletne sezone.

S kampanjo želimo spodbuditi domače potrošnike k obisku zgodovinskih mest, ob uporabi okolju prijaznih transportnih sredstev (javni prevoz). V kampanji bomo nagovarjali dve glavni ciljni skupini: upokojence in družine, pri čemer bo glavni fokus na upokojencih, ki že imajo (ob ustrezni in veljavni kartici IJPP) možnost brezplačne uporabe javnega prevoza po vsej Sloveniji. Ponudili jim bomo vsebine, s katerimi si lahko zapolnijo dan v zgodovinskih mestih in izkusijo posebna kulturna doživetja. Z akcijo sledimo tudi aktualnim politikam in usmeritvam države na področju trajnostnih oblik mobilnosti in zmanjševanja ogljičnega odtisa pri prevozu.

V akciji sodeluje približno 80 izjemnih lokacij dediščine! Najdete jih na naši spletni strani, kjer je tudi seznam vseh sodelujočih muzejev, galerij in drugih lokacij dediščine v zgodovinskih mestih. Naredite si nepozaben izlet, obogaten s kulturo!

* Kljub temu, da kampanja nosi naslov »Z vlakom v zgodovinska mesta«, bodo vanjo vključena tudi mesta brez železniške povezave. Popust se lahko unovči tudi ob predložitvi potrdila, prejetega na podlagi veljavne kartice IJPP, ki se uporablja tako za prevoz z vlakom kot za avtobusne prevoze.