![](https://www.zgodovinska-mesta.si/wp-content/uploads/2022/05/Skofja_Loka_okusite_mesto_loska_medla_Tomaz_Bradesko-1-min.jpg)
okusi mest / 4. maja 2022Poskusite jo lahko v Škofji Loki
Loška medla
Gostljata jed iz kaše ali moke ter zabele in sodi med najstarejše domače kmečke jedi.
Sestavine:
- 800 g dimljenih svinjskih reber
- 350 g prosene kaše
- 200 g bele ali ajdove moke
- 80 g masti
- cca 3 lit vode
- ocvirki
- sol
Priprava:
Svinjska rebra skuhamo, nato jih vzamemo iz vode. V suho juho z dodatkom vode (cca 3 lit) zakuhamo oprano proseno kašo. Ko je na pol kuhana, jo zgostimo s podmetom iz bele ali ajdove moke, dodamo tudi svinjsko mast in kuhamo toliko časa, da se kaša zmehča. Okus popravimo s soljo. Pred serviranjem medli dodamo še na kocke narezano suho meso, lahko jo potresemo tudi s toplimi ocvirki.