prireditve / 14.06.2024

Dan kruha, vina in salam

  1. junija 2024 bodo staro mestno jedro Brežic že tradicionalno preplavile okusne arome domačih dobrot, pospremljene z veselimi melodijami. Dogodek Dan kruha, vina in salam, ki je bil lani uvrščen med 100 najboljših trajnostnih zgodb na svetu (Top 100 Stories 2023), bo potekal na grajskem dvorišču Posavskega muzeja Brežice, z začetkom ob 18. uri.

Na prireditvi bo potekalo tekmovanje v peki domačega kruha in vsak, ki ceni pristne okuse, bo imel priložnost sodelovati ali pa uživati v razstavi pekovskih mojstrovin. Za odlično glasbeno vzdušje bo poskrbel Ansambel Hervol skupaj z glasbenim gostom Lojzetom Ogorevcem, ki letos obeležuje 50 let glasbene kariere. Poleg glasbenih ritmov bosta s svojimi nastopi med obiskovalci dogajanje popestrili folklorni skupini KUD Oton Župančič Artiče in Duplo Pišece.

Tudi letos bo svoje izdelke na stojnicah predstavljalo več turističnih in vinogradniških društev iz regije, ki bodo obiskovalcem ponudila možnost neposrednega stika z lokalno pridelavo in domačimi izdelki. Med njimi bodo Društvo lovske kulinarike Gadova peč, Društvo kmetic Brežice, Občinska turistična zveza Brežice, Turistično društvo Artiče, Turistično društvo Bizeljsko, Turistično društvo Dobova, Turistično društvo Globoko, Turistično društvo Kapele, Turistično društvo Pišece, Turistično društvo Sromlje, Vinogradniško društvo Pišece, Vinogradniško društvo Sromlje, Vinogradniško in turistično društvo Gadova peč, Vinogradniško, turistično in kulturno društvo Cerklje ob Krki, Društvo vinogradnikov Bizeljsko, Društvo vinogradnikov Dolina-Jesenice,

V okviru dogodka bo potekala slavnostna podelitev listin in nagrad za Županovo vino 2024 ter priznanj za najboljši domači kruh, prav tako bo letos v sodelovanju s Termami Čatež, ki so pripravile posebne pakete za obiskovalce, organiziran brezplačen prevoz na dogodek (relacija Terme Čatež – Brežice – Terme Čatež).

Vstopnina na dogodek znaša 10 evrov in vključuje degustacijski kozarec, hrano na stojnicah in pet bonov za degustacijo vin, ki jih lahko unovčite pri vinogradniških društvih. Otroci do 18.leta imajo brezplačen vstop. Ne zamudite začetka brežiškega poletja v znamenju tradicije ter odlične lokalne hrane in pijače!

 

 

Podrobnosti

Datum:

14.06.2024

Mesto:

Brežice

Organizator

ZPTM Brežice

Prizorišče

staro mestno jedro

Telefon:

Spletna stran:

https://www.visitbrezice.si/dogodki/dan-kruha-vina-in-salam-23

Dodaj v Google koledar