prireditve / 03.06.2025

Historial Škofja Loka – Plac kruha, piva in rokodelskih doživetij

Historial skozi prikaze starih obrti, kulinariko, oblačilno kulturo preteklih stoletij, staro glasbo, plese, rokodelnice in  legende obuja loško zgodovino.

Spoznali boste lahko starodaven sejemski utrip in cehovsko dediščino Škofje Loke, v živo spremljali izdelavo najrazličnejših izdelkov, ki jih boste lahko tudi kupili, poslušali glasbo različnih, med njimi tudi historičnih zvrsti, plesali in okušali loško kulinariko ter se udeležili strokovnih predstavitev Šeširja, Galerije Franceta Miheliča, Špitalske cerkve in Žebljarjeve hiše.

Prireditveno dogajanje bo namenjeno tudi otrokom, in sicer z raznolikim pravljično-rokodelskim in slikarskim dogajanjem na Cankarjevem trgu ter na Spodnjem trgu pred Kaščo. Osrednja tema Historiala 2024 bo predstavitev zgodb nekdaj pomembnejših obrtniških hiš na Spodnjem trgu.

Historial 2024 bo potekal od 10.00 do 20.00, ko bo na Trgu pod gradom dogodek sklenil koncert skupine Orlek.

V času trajanja prireditve, med 10. in 18. uro, bosta arhitektki Maja Capuder in Mateja Kavčič z uporabo dediščinske skrinje v delavnicah za otroke na igriv, ustvarjalen način predstavili srečanje s kulturno dediščino. Dediščinska skrinja je nastala v našem projektu Šola prenove za nove generacije.

Podrobnosti

Datum:

03.06.2025

Mesto:

Škofja Loka

Organizator

Turizem Škofja Loka

Prizorišče

Telefon:

04 517 06 00, 051 427 827

Spletna stran:

www.visitskofjaloka.si

Dodaj v Google koledar