prireditve / 24.11.2023 - 25.11.2023

Vinska pot v rovih

V rovih pod starim Kranjem vas vsako leto pričakujejo vinarji slovenskih vinorodnih področij! Do zdaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 210 različnih vinarjev, dogodek pa vsako leto obišče preko 5000 ljubiteljev vinske kapljice.

 

Ponudbo odličnih vin dopolnjujejo še siri, krušni izdelki in mesnine. Poleg tega se posamezna vinorodna območja predstavijo tudi s turistično ponudbo, gastronomijo in kulturnim programom.

 

Ambasadorka letošnje Vinske poti je aktualna Vinska kraljica Slovenije, Maja Pečarič.

Glavna rdeča nit prireditve je podučiti obiskovalce o vinu in kulturi pitja ter predstaviti različne vinske sorte, ponudnike, njihovo delo in izdelke. Poleg vina, sirnih, krušnih in mesnih izdelkov bodo z nami tudi ponudniki oljčnih olj ter različnih sladkih in slanih izdelkov. Tudi tokrat bodo z nami Rokovnjači z Besnice s ponudbo kostanja, legendarne gobove paštete in z zgodbami, ki jih ponuja ta kranjski okoliš.

 

Najdaljša vinska klet vinorodne Slovenije
Vinska pot je dolga 1.300 metrov, z vhodom na Jelenovem klancu in izhodom na Pungertu. Obiskovalci ob nakupu vstopnice prejmejo kozarec, vrečko za kozarec in vrečko, v katero lahko obiskovalci pospravijo nakupljene dobrote. Vinska pot v Rovih Kranj postavlja na zemljevid najuspešnejših enološko-gastronomskih dogodkov. Vabimo vas, da tudi vi postanete del tega dogodka.

 

Skrbimo za naše mesto
Kot evropska destinacija odličnosti 2023 na dogodkih sledimo trajnostni noti. Obiskovalce spodbujamo, da v mesto pridejo na trajnostni način (s kolesom, peš, javnim prevozom ali souporabo vozil). Dogodke izvajamo z uporabo povratnih eko-kozarcev in ločenim zbiranjem odpadkov.

 

 

Podrobnosti

Datum:

24.11.2023 - 25.11.2023

Mesto:

Kranj

Organizator

Prizorišče

Telefon:

Spletna stran:

https://www.visitkranj.com/vinska-pot-kranj

Dodaj v Google koledar