novice / 28. februarja 2019

Posvet Zgodovinska mesta za vrhunska doživetja

Združenje zgodovinskih mest Slovenije vabi na mednarodni posvet ZGODOVINSKA MESTA ZA VRHUNSKA DOŽIVETJA, ki ga združenje organizira v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

Posvet bo v sredo 13. marca 2019 ob 9.00 uri v Radovljiški graščini.

Na posvetu bomo s pomočjo strokovnjakov skušali odgovorit na vprašanje ali sta kultura in kulturna dediščina pomembna pri oblikovanju ponudbe slovenskega turizma ter kako ju vključiti v turistično ponudbo? V Združenju zgodovinskih mest Slovenije verjamemo, da je kulturna dediščina slovenskih mestnih jeder bogastvo raznolikosti, tradicije, doživetij in zgodb. Hkrati so mestna jedra prostori druženj in živahnih dogodkov. Kako to bogastvo prodajmo turistom in kaj na tem področju še lahko storimo?

Na posvet vabimo lastnike in upravljavce nastanitev v mestnih jedrih ter ponudnike kulturnih doživetij ter ponudbe mest.

VABILO IN PROGRAM POSVETA

Sodelovanje na posvetu je brezplačno, prijave je potrebno poslati do ponedeljka, 11. marca 2019, na e-naslov info@zgodovinska-mesta.si. 

Hkrati napovedujemo delavnico, ki bo organizirana kot  nadaljevanje posveta in bo potekala 17. aprila 2019, na kateri bodo udeleženci oblikovali ponudbo kulturnih doživetij v mestih ter iskali rešitve za skupno trženje.