novice / 25. oktobra 2022

Zaključek nagradnega kviza Ugani, kje!

17. oktobra 2022 se je z žrebanjem nagrad zaključil nagradni kviz Ugani, kje! Kviz je potekal v dveh delih – pred turistično sezono in po njej. K obisku zgodovinskih mest smo s kampanjo želeli obiskovalce povabiti in spodbuditi tudi izven turistične sezone.

Prvi del promocije je potekal od 21. maja do 30. junija 2022, drugi del promocije pa se je odvil od 5. septembra do 14. oktobra 2022. V prvem delu nagradnega kviza so bila vprašanja vezana na znamenitosti v naslednjih mestih: Šentjur, Jesenice, Kamnik, Tržič, Kranj, Idrija, Škofja Loka, Slovenj Gradec, Brežice; v drugem delu pa na: Črnomelj, Koper, Metlika, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Ptuj, Novo mesto, Radovljica, Kostanjevica na Krki in Piran.

Cilji nagradnega kviza Ugani, kje! so bili:

  • promovirati zgodovinska mesta,
  • spodbuditi k obisku mest izven glavne turistične sezone,
  • promovirati spletno stran zgodovinska-mesta.si.

In rezultati?

Na omrežju Google smo kampanjo izvajali na prikaznem (display) omrežju, pri čemer smo zabeležili 1,7 milijona prikazov in 20.264 klikov na oglase. Oglasi so se najpogosteje prikazovali na novičarskih portalih, kot so slovenskenovice.si, zurnal24.si in svet24.si. Na omrežju Facebook / Instagram (Meta) smo oglase prikazali 492.887-krat in pri tem dosegli 115.233 uporabnikov na slovenskem trgu ter zabeležili 9.313 klikov na oglase.

V nagradnem kvizu je sodelovalo 4.076 posameznikov, glavne nagrade pa smo izžrebali med tistimi, ki so vsaj na 80 odstotkov vprašanj odgovorili pravilno. Glavne nagrade so prispevali:

Seznam vseh nagrajencev je objavljen tukaj.

Zaključek nagradnega kviza Ugani, kje!