okusi mest / 4. maja 2022

Skutni štruklji s pregreto smetano

Receptura za 4 osebe

Sestavine:

Testo

  • 0,2 kg moke
  • 0,02 l oljčnega olja
  • 0,12 l mlačne vode

 

Nadev

  • 0,1 kg pretlačene skute
  • 0,2 kg pregrete smetane
  • 1 jajce
  • 0,05 kg sladkorja
  • 0,1 kg masla
  • 0,05 kg drobtin

 

Priprava:

Iz sestavin pripravimo vlečeno testo, ga premažemo z oljem in pokrijemo, da se ne suši. Pustimo ga počivati na sobni temperaturi 1 uro, čez noč pa lahko tudi v hladilniku.

Pretlačeni skuti dodamo pregreto smetano, sladkor in rumenjak. Dobro premešamo. Dodamo stepen beljak in rahlo zmešamo s skutno maso. Vlečeno testo razvaljamo, premažemo s skutno maso in zavijemo v štrukelj.

Štrukelj zavijemo še v krpo in kuhamo v veliki količini vode 30 minut. Pripravljamo lahko sladke ali slane štruklje ter jim dodajamo različna zelišča. Lahko jih pečemo ali kuhamo.

Poskusite jih lahko v Novem Mestu