prireditve / 02.12.2024 - 08.01.2024

Fantazima

Fantazima v Kopru z lučkami, drsališčem in bogatim spremljevalnim programom

 

V soboto, 2. decembra, se v Kopru začenja Fantazima. Poleg bogate mestne praznične okrasitve jo bodo zaznamovali drsališče ob morju, praznična gostinska ponudba in bogat spremljevalni program za vse okuse.

 

Koper bo v praznično dogajanje vstopil v soboto, 2. decembra, ob 17. uri s prireditvijo na Titovem trgu, ki jo bodo zaznamovali otroški pevski zbor Osnovne šole Koper, Challe Salle in Faraoni s prijatelji, med katerimi bodo tudi Anika Horvat, Lara Baruca in Tinkara Kovač.

 

Ta dan bo na Kidričevi ulici v Kopru Miklavžev sejem, v mandraču nasproti Taverne bo zaživelo drsališče, dogajanje Fantazime bodo na Carpacciovem trgu popestrile hiške s praznično gostinsko ponudbo, Taverna pa bo prizorišče spremljevalnega programa, Božičkove dežele in prazničnega studia Radia Capris, ki bo s hladilnikom toplega srca in drugim bogatim dogajanjem poskrbel za praznični radijski program.

 

Dogajanje Fantazime bodo zlasti ob koncih tedna ter med božičem in novim letom zaznamovali številni lokalni izvajalci, pa tudi prepoznavna glasbena imena, kot so Bepop, Hamo & Tribute 2 love, Vlado Kreslin in Mali bogovi ter Jan Plestenjak, s katerim bo Koper vstopil v novo leto.

 

Praznični glasbeni program bodo sicer sooblikovali še NOAIR, Zucchero Celebration Band, Cantica ladies, Jet Black Diamonds, De Peachkiss ter druge zasedbe in glasbeniki. Manjkali ne bodo niti tradicionalni dogodki, kot so božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Koper, Caprisov božični koncert in drugo zanimivo dogajanje. Številni koncerti in kulturni večeri se bodo decembra odvijali tudi v protokolarno-prireditveni dvorani sv. Frančiška Asiškega, za mlajše generacije pa se bo pisano decembrsko dogajanje odvijalo tudi v Centru mladih Koper.

 

Za vse, ki bi radi uživali v čarobnih sprehodih v soju prazničnih luči, bodo tudi letos organizirali adventne sprehode po mestu.

 

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše, ki jih bo v nedeljo, 3. decembra, v Taverni obiskal Miklavž, za glasbeno zabavo pa bo poskrbela Romana Krajnčan, 24. decembra bo otroke razveselil Božiček, 30. decembra pa v sklopu Silvestrovanja za otroke s skupino Čuki še dedek Mraz.

 

9. in 16. decembra bosta v Gledališču Koper brezplačni gledališki predstavi za otroke, k čarobnemu prazničnemu vzdušju za najmlajše pa bosta poleg drsališča prispevali tudi mini zabaviščni park na ploščadi ob nekdanji Upravi za pomorstvo in Božičkova dežela v Taverni.

 

Bogato praznično dogajanje se bo tudi letos odvijalo na podeželju mesta, za tamkajšnji pester program bodo tudi letos poskrbela predvsem turistična in kulturna društva ter krajevne skupnosti.

 

V Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper so prepričani, da bo Fantazima tudi letos navdušila tako domačine, kot tudi turiste in druge obiskovalce mesta. Ob sprehodu po praznično okrašenem Kopru je namreč marsikatera mestna znamenitost še lepša kot sicer, drsanje na ledu le korak od morja, praznične dobrote in veselo dogajanje pa bodo pripomogli k temu, da boste v destinaciji Koper tudi letos lahko začutili toplino praznikov.

Podrobnosti

Datum:

02.12.2024 - 08.01.2024

Mesto:

Koper

Organizator

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper

Prizorišče

Telefon:

Spletna stran:

https://visitkoper.si/prireditve/fantazima-v-kopru-2023/

Dodaj v Google koledar