blog / 7. avgusta 2020

Turistični paketi slovenskih zgodovinskih mest

Izkoristite priložnosti, ki vam jih ponujajo turistični paketi slovenskih zgodovinskih mest. Podajte se na pot odkrivanja lepot Slovenije in izberite unikatna doživetja, ki jih ustvarja preplet avtentične kulture, neokrnjene narave, lokalne kulinarike in šarma butičnih mestnih središč. Poiščite prave ideje za najlepša doživetja v zgodovinskih mestih IdrijaCeljeJeseniceKamnikKoperKostanjevica na KrkiKranjMetlikaPiran, Ptuj, Novo mesto, Radovljica, Slovenske Konjice, Šentjur, Škofja Loka, Tržič in Žužemberk.

 

ŠTAJERSKA

Celje, Šentjur, Slovenske Konjice, Ptuj

Celje

V Celju vas čakajo nepozabna družinska doživetja viteških časov! Pokrajinski muzej pogumne vabi na ogled sobe z lobanjami, na Starem gradu Celje pa se ob vikendih odvija Živa zgodovina. Tam otroke povsem prevzame VR igra, v kateri se s pametnimi očali poskušajo rešiti iz Friderikovega stolpa. Za kosilo pa poskrbi gostilna Kmetec. Podajte se na pot doživetij in izberite turistični paket zgodovinskega mesta Celje:

Spoznajte idilične celjske izletniške točke, ki jih lahko doživite peš ali s kolesom!

Šentjur

Je vaša družina željna doživetij, ki so zabavna in hkrati poučna? Vabljeni na turistično kmetijo Žurej, kjer boste s prve roke spoznali, kako je živeti v sožitju s pokrajino in njenimi danostmi. Odkrijte turistični paket zgodovinskega mesta Šentjur sta vključeni 2 nočitvi z zajtrkom za 4 osebe, vožnja s konjsko vprego in obisk stolpa ljubezni:

Naj gre za hribe, gradove ali jezero – ponudba Šentjurja je res bogata in raznovrstna. Preverite pohodniške in kolesarske poti v Šentjurju!

Slovenske Konjice

Ste že okusili Minattijevo kavo v pubu Tattenbach? Morda vas zamika kozarec penine v Vinski kleti Zlati Grič in sladoled pri Malem Čoku? Nepozabna doživetja pa se obetajo v Žički Kartuziji in na Rogli. Preverite turistični paket zgodovinskega mesta Slovenske Konjice:

Slovenske Konjice pritegnejo s svojo slikovito pokrajino z vinorodnimi griči. Odkrijte, katere aktivnosti v naravi odgovarjajo vašem okusu.

Ptuj

Družine, pozor. Spoznajte ptujsko Hiško Herberstein in Pravljični gozd Rdeče kapice ter izkoristite družinsko vstopnico za kopanje v Termah Ptuj. Vse to vključuje turistični paket zgodovinskega mesta Ptuj:

Ptuj kot najstarejše mesto v Sloveniji, razpeto med vinorodnimi griči in reko Dravo, ponuja obilo aktivnosti v naravi. Spoznajte jih!

DOLENJSKA

Žužemberk, Novo mesto, Kostanjevica na Krki, Metlika

Žužemberk

Žužemberk ponuja odlično priložnost za družbe do 6 ljudi, ki jih druži ljubezen do muharjenja. Nastanjeni boste v Ribiškem domu Žužemberk, v reki Krki pa uživali v ribolovu na potočno postrv, lipane, šarenke, platnice, mrene, krape …)

Na svoj račun bodo prišle tudi družine 5 družin (10 odraslih in 20 otrok), ki se lahko razveselijo grajskega sprejema na Žužemberškem gradu, delavnice srednjeveškega in renesančnega plesa, spoznavanja osnovnih veščin lokostrelstva in mečevanja in piknika ob ognju. Turistični paketi zgodovinskega mesta Žužemberk vključujejo:

Žužemberk, osrednje naselje Suhe krajine, se je razvil okrog mogočnega gradu Žužemberk, ki se dviga nad reko Krko. V gradu se je rodil veliki vojskovodja Andrej Turjaški (Auersperg), ki se ga je oprijel pomenljiv vzdevek Strah Turkov.

Novo mesto

 

Pari lahko svoj poseben romantični pobeg doživijo v idiličnih zidanicah, starem mestnem jedru ali na turistični kmetiji. Poseben turistični paket pa je namenjen družinam, ki jih je od nekdaj zanimalo spoznati, kako je bivati v avtodomu. Navdušite se nad turističnimi paketi zgodovinskega mesta Novo mesto:

 

 

Dolenjska prestolnica na okljuku reke Krke ponuja preplet doživetij zgodovine in aktivnega oddiha med griči, ki jo obdajajo. Posebnosti Novega mesta lahko spoznavate peš, s kolesom in celo na splavu.

 

Kostanjevica na Krki

Na Kostanjevici na Krki se ponujajo številna doživetja za pare, družine, iskalce drugačnih dogodivščin! Vas zanima, kako je biti jamar za en dan? Ste že kdaj uživali v kosilu na splavu? Kaj pa večerjo med kapniki? Preverite pester nabor turističnih paketov zgodovinskega mesta Kostanjevica na Krki:

V okolici Kostanjevice na Krki lahko uživate v sprehodihkolesarjenju, ježi konj ali vožnji s čolnom. Odkrijte več!

Metlika

Metlika ponuja doživetja za vse okuse. Od obiska Belokrajnskega muzeja, spominske hiše Otona Župančiča, do sproščenih sprehodov v Krajinskem parku Lahinja ali krajinskem parku Kolpa. Iskalci novih okusov pa so vabljeni na degustacije belokranjskih dobrot, ki jih ponujajo najrazličnejši ponudniki, kot npr. Hiša dobrot Bele Krajine, Oljarna Pečarič, Belokranjski zeliščni vrt pod Gorjanci, dežela jagodičevja, pivovarna Vizir, vinska klet Metlika … Spoznajte turistične pakete zgodovinskega mesta Metlika:

 

GORENJSKA

Kamnik, Kranj, Radovljica, Škofja Loka, Tržič, Jesenice

Kamnik

Spoznajte, kako je najslavnejši slovenski arhitekt, Jože Plečnik, svoj navdih našel v Kamniku in njegovi okolici. Sprehodite se po srednjeveških ulicah, prisluhnite zgodbi treh gradov in okusite grajsko pivo. Tudi ljubitelji zelenih doživetij in aktivnih dogodivščin lahko izkoristijo številne ugodnosti, ki jih ponujajo turistični paketi zgodovinskega mesta Kamnik:

Razgibana krajina Kamniško – Savinjskih Alp ponuja lahkotne sprehode ob travnikih in gozdovih ter prave gorske ture mimo planinskih koč po urejenih planinskih poteh. Izberite, katero obliko aktivne sprostitve si boste privoščili v Kamniku.

Kranj

Nastanjeni na idilični lokaciji v apartmajih Boltez, vas pričakata dve vstopnici za letni olimpijski bazen, brezplačno vodenje po mestu in vstop v park Brdo.

Kulturno obarvano doživetje vam omogoča paket, ki vključuje bivanje v Layerjevi hiši in dve vstopnici za dogodek na gradu Khislstein.

Družinam pa je pisan na kožo paket 2-dbevnega bivanja v 4* hotelu, voden kolesarski izlet in ogled mesta, sladoled in obisk čebelarja ter piknik v parku Brdo.

Turistični paketi zgodovinskega mesta Kranj vključujejo:

Kranj je mesto, kjer ste z eno nogo v mestnem središču, z drugo pa že v naravi in med hribi. Odkritje številne priložnosti za gibanje v naravi, ki jih ponuja.

Radovljica

Radovljica postaja vse bolj prepoznavna po svoji prvovrstni kulinariki njenih lokalnih gostilnskih ponudnikov, združenih pod imenom Okusi Radol’ce. Vsak izmed njih ponuja unikaten gurmanski paket, ki vam postreže z lokalnimi specialitetami in prav posebnimi dogodivščinami, kot je obisk lokostrelskega parkurja z inštruktorjem, jahanj konj, kosilo ali večerja v piknik košarici, slaščičarska delavnica, ogled mini živalskega vrta in še in še.

Spoznajte turistične pakete zgodovinskega mesta Radovljica:

Radovljica ponuja tudi mnoge ideje za izlete v naravo, o katere lepotah je svetu prepeval Slavko Avsenik. Odkrijete jih lahko TUKAJ.

Škofja Loka

Sproščene in zabavne družinske počitnice ter posebno izkušnjo ribarjenja ponuja Hotel Zamorc, ki leži neposredno ob reki Sori. Udeležite se lahko tudi celodnevnega tečaja kovanja svojega noža na kovačiji ter bivanje popestrite z degustacijo vin v vinoteki.

Kolesarskim navdušencem pa je na voljo tudi celodnevni najem električnih koles z vodenjem vodiča in odlična kosila v najboljših planinskih kočah. Spoznajte turistične pakete zgodovinskega mesta Škofja Loka:

Škofja Loka je kraj doživetij v naravi. Škofjeloško območje, med katero poleg Škofje Loke prištevamo še Gorenjo vas – Poljane, Žiri in Železnike, vabi na pohod ali kolesarski izlet.

Tržič

Naredite nekaj zase, tecite, kolesarite, obiščite keramično delavnico, naužijte se miru, sonca in svežega zraka. Privoščite si popolno sprostitev v lesenih glamping hiškah, razvajanje v leseni kadi s pogledom na gore ter obisk finske savne. Spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, preizkusite se v peki tržiške flike … Morda vas obišče tudi skrivnostni jamski škrat Šentanček!

Turistični paketi zgodovinskega mesta Tržič vam ponujajo nepozabna doživetja:

V Tržiču lahko bo vsakdo lahko užival v neokrnjeni naravi, osvajal vrhove, se nadihal svežega gorskega zraka in odkril svoj košček raja. Preverite številne možnosti za aktivnosti v naravi.

Jesenice

Znana slovenska smučarka Alenka Dovžan vas vabi na Jesenice! Izkoristite paket, ki vam ponuja namestitev v Guesthouse in restavracija Ejga, ki se nahaja na odlični lokaciji, kjer se vam odpira nešteto možnosti za aktivno preživljanje prostega časa dneve in enodnevne izlete. Odkrijte turistični paket zgodovinskega mesta Jesenice:

Jesenice so mesto jekla in pa narcis ter mnogih aktivnih doživetij. Poglejte, kaj vse vam ponujajo!

 

 

PRIMORSKA

Idrija, Koper, Piran

Idrija

Ko prestopite prag Kendovega dvorca, postane čas nepomemben. Doživita brezčasno lepoto baročnega dvorca s paketom za zaljubljene ali paketom za odkrivanje idrijske kulinarike. Podajte se na nepozabno popotovanje, od rude do kapljic živega srebra in obiščite grad Gewerkenegg iz 16. stoletja, ki je del idrijske Unescove dediščine. Sprehodite se po Unesco globalnem Geoparku Idrija in spoznajte edinstveno idrijsko kulturno in naravno dediščino!

Turistični paketi zgodovinskega mesta Idrija vas bodo navdušili:

Idrija je raj za rekreativne pohodnike in planince. Preverite idrijske pohodniške in kolesarske poti, ki jih ponuja Unesco Globalni Geopark Idrija.

Koper

Vas zanima ogled in degustacija vin v vinski kleti ali obisk prave istrske oljarne? Zapeljite se z e-kolesi Beel ter obiščite fontano vina v Marezigah. V Žusterni preizkusite svoje veščine na sup-u ali kajaku in se povzpnite na koprski zvonik, od koder se vam ponuja čudovit morski razgled. Odkrijte turistične pakete zgodovinskega mesta Koper:

Koper vas vabi, da se sprehodite po razgibani in neokrnjeni pokrajini Slovenske Istre. Odkrijte zanimive tematske poti, ki vam pripovedujejo zgodbe o kulturnih in naravnih zakladih Slovenskega primorja.

Piran

Spoznajte življenje in delo v ribogojnici na vodenem ogledu ribogojnice in školjčišča Fonda. Med plovbo boste spoznali veliko morskih skrivnosti ter zakaj je Piranski brancin Fonda tako poseben. Piran se vam bo predstavil v drugačni luči, ko boste prisluhnili zgodbam izkušenih lokalnih vodnikov ter z njimi odkrivali še neznane kotičke, ki ponujajo najlepše razglede. Preverite turistične pakete zgodovinskega mesta Piran:

Sredozemski srednjeveški biser Piran omogoča aktivnosti v vsakem letnem času. Izkoristite jih in preverite, kaj se vam ponuja.

 

Spozanjte Slovenijo in slovenska zgodovinska mesta na najbolj izviren, bogat in poučen način. Kateri turistični paket je po vašem okusu?

Nazaj na vse prispevke