»Tržišk’ kosiv«
Kosilo, ki so ga nekdaj jedli predvsem ob Veliki noči, sestavljajo goveja juha, pečenka/mesna štruca oz. budl, solata in pražen krompir.
Poskusite ga lahko v TržičuTržiške bržole
Pogrejte se z enolončnico iz ovčjega ali koštrunovega mesa, zelišč in zelenjave. Legenda jed povezuje s planino Kofce.
število oseb: 4
Sestavine...
Poskusite jo lahko v TržičuKonjičan
Posebno vino iz Slovenskih Konjic je zvrst štirih sort: laškega rizlinga, rizvanca, belega pinota in renskega rizlinga.
Poskusite ga lahko tudi v Slovenskih KonjicahLoški kruhki
Tradicionalni kruhki, ki vsebujejo med iz bližnjih čebelnjakov in jih krasi odtis ročno rezljanih modelov.
Sestavine:
1 lesen model ( kalup ) za...
Poskusite jih lahko v Škofji LokiLoška medla
Gostljata jed iz kaše ali moke ter zabele in sodi med najstarejše domače kmečke jedi.
Sestavine:
800 g dimljenih svinjskih reber
350 g prosene ka...
Poskusite jo lahko v Škofji LokiVisoška pečenka
Na poseben način pripravljena svinjska zarebrnica izvira iz Visokega v Poljanski dolini pri Škofji Loki.
Sestavine:
1,2 kg svinjske zarebrnice s ...
Poskusite jo lahko v Škofji LokiDimljena šarenka s tepkinim prahom
Rdeča postrv, ki spominja na lososa. Odlično se spaja s sladkastim okusom tepkinega prahu.
Poizkusite jo lahko v RadovljiciČokobelica Radovljica
Fini ročno izdelani pralini z nadevom orehove potice, pehtrana ali maka.
Poizkusite jo lahko v RadovljiciHaloška gibanica
Tradicionalna sladka pogača iz kvašenega testa, ki ga obložijo s skuto, rumenjaki in kislo smetano. Izvirno jo spečejo v krušni peči. Najboljša...
Poizkusite jo lahko na PtujuŠtruklji
Tradicionalna jed iz vlečenega testa je z raznovrstnimi nadevi lahko predjed, samostojna jed ali sladica.
Poizkusite jih lahko v Novem mestu















