Okusi mest

Okusi preteklosti, užitki sedanjosti


V čem so uživali lovci pred našim štetjem in s čim so zmagam nazdravljali rimski vojščaki? Pod kakšnimi jedmi so se šibile grajske in meščanske mize preteklosti in kakšne dobrote so se družile s skromnostjo vsakdanjika v preteklosti? Okušajte sladkost slovenskega medu, slanost slovenskega morja, zrelost sirov in plemenitost vina.

Kulinarična in vinska dediščina zgodovinskih mest Slovenije je užitek zase!

Reset pivo

Kraft reset pivo najdete v pivnici pivovarne Reset Brewery v Brežicah, kjer si lahko privoščite tudi slasten burger. Si želite izvedeti več o piv...
Poskusite ga lahko v Brežicah

Belokranjska povitica

Ime povitica izhaja iz načina priprave, saj končni izdelek v pekaču povijamo okrog in okrog.   Sestavine:  Testo 500 g ajdove moke 300 g bel...
Poskusite jo lahko v Metliki

Juha dimljene postrvi

Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma. &nb...
Poskusite jo lahko v Radovljici

Fižolov štrukelj

Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v Žužemberku

Golnač (govnač) po jeseniško

Sveže zelje zrežemo na rezance, zalijemo z malo vode in zavremo. Posodo odkrijemo in postavimo na prosto, da snovi, ki napenjajo, izhlapijo. Prvo vo...
Poskusite ga lahko na Jesenicah

Skutni štruklji s pregreto smetano

Receptura za 4 osebe Sestavine: Testo 0,2 kg moke 0,02 l oljčnega olja 0,12 l mlačne vode   Nadev 0,1 kg pretlačene skute 0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem Mestu

Fonda piranski brancin v soli

Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v Piranu

Kozjanski krapki

Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v Šentjurju

Eko zeliščna sol Majnika Premium

Povsem naraven izdelek iz posušenih kuhinjskih zelišč in zelenjave, nerafinirane tradicionalne piranske soli ter energetsko zelo bogate rastline ko...
Poskusite jo lahko v Slovenskih Konjicah

Kartuzijanska grenčina

Grenka žgana pijača iz 23-ih vrst zelišč in začimb, maceriranih v domačem žganju. Narejena je po starih receptih kartuzijanov in domačega izro...
Poskusite jo lahko v Slovenskih Konjicah