Reset pivo
Kraft reset pivo najdete v pivnici pivovarne Reset Brewery v Brežicah, kjer si lahko privoščite tudi slasten burger. Si želite izvedeti več o piv...
Poskusite ga lahko v BrežicahBelokranjska povitica
Ime povitica izhaja iz načina priprave, saj končni izdelek v pekaču povijamo okrog in okrog.
Sestavine:
Testo
500 g ajdove moke
300 g bel...
Poskusite jo lahko v MetlikiJuha dimljene postrvi
Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma.
&nb...
Poskusite jo lahko v RadovljiciFižolov štrukelj
Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v ŽužemberkuGolnač (govnač) po jeseniško
Sveže zelje zrežemo na rezance, zalijemo z malo vode in zavremo. Posodo odkrijemo in postavimo na prosto, da snovi, ki napenjajo, izhlapijo. Prvo vo...
Poskusite ga lahko na JesenicahSkutni štruklji s pregreto smetano
Receptura za 4 osebe
Sestavine:
Testo
0,2 kg moke
0,02 l oljčnega olja
0,12 l mlačne vode
Nadev
0,1 kg pretlačene skute
0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem MestuFonda piranski brancin v soli
Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v PiranuKozjanski krapki
Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v ŠentjurjuKartuzijanska grenčina
Grenka žgana pijača iz 23-ih vrst zelišč in začimb, maceriranih v domačem žganju. Narejena je po starih receptih kartuzijanov in domačega izro...
Poskusite jo lahko v Slovenskih Konjicah