Skutni štruklji s pregreto smetano
Receptura za 4 osebe
Sestavine:
Testo 0,2 kg moke
0,02 l oljčnega olja
0,12 l mlačne vode
Nadev 0,1 kg pretlačene skute
0,2 kg pregrete s...
Poskusite jih lahko v Novem MestuFonda piranski brancin v soli
Med najbolj zdravimi in izjemno okusnimi načini priprave brancina, saj lahko to jed pripravimo popolnoma brez dodanih maščob. Brancina pečemo zako...
Poskusite ga lahko v PiranuKozjanski krapki
Kozjanski krapki so topla predjed, priloga ali nemesna glavna jed iz ajdove moke, skutinega nadeva s proseno kašo ter zabelo iz ocvirkov in kisle sme...
Poskusite jih lahko v ŠentjurjuKartuzijanska grenčina
Grenka žgana pijača iz 23-ih vrst zelišč in začimb, maceriranih v domačem žganju. Narejena je po starih receptih kartuzijanov in domačega izro...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahSladica z razgledom – ajdovi cmoki z aronijo in kislim mlekom
V konjiški Gostilni Grič, ki ponuja osupljive razglede na mesto Slovenske Konjice, znajo postreči tudi osvežujočo sladico, pripravljeno iz d...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahMinattijeva kava
Zgodba o kavi in poeziji v konjiškem Starem trgu živi že vse od druge polovice marca 2018, ko so v Pubu Tattenbach začeli streči prav posebno M...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahOcvirkovka
Ocvirki so bili kar nekaj časa potisnjeni v ozadje, češ da so zdravju škodljivi, zato so si članice Društva kmetic Zarja omislile okusno, slano ...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahKonjiška penina
Penina BELA iz 100 odstotnega belega pinota, ki raste v vinogradih v vinorodnih Škalcah. Penine v miru in tišini zorijo v Otakarjevi peninski kleti ...
Poskusite jo lahko v Slovenskih KonjicahPtujska kurentova juha
Stari običaji ob praznikih in vsakdanjikih na Ptujskem so nadvse zanimivi ter so vselej povezani tudi s tradicionalnimi jedmi. Pust je bil svoj čas ...
Poskusite jo lahko na Ptuju