Cviček
Cviček je poleg toskanskega chiantija edino vino na svetu, sestavljeno iz rdečih in belih sort grozdja. Od leta 2001 je cviček tudi zakonsko zašč...
Poskusite ga lahko v BrežicahRdeči bizeljčan
Rdeči bizeljčan nosi oznako- PTP-priznano tradicionalno poimenovanje in se ga prideluje v vinorodnem okolišu Bizeljsko –Sremič. Je osnovna zvrst...
Poskusite ga lahko v BrežicahBeli bizeljčan
Beli bizeljčan nosi oznako- PTP-priznano tradicionalno poimenovanje in se ga prideluje v vinorodnem okolišu Bizeljsko –Sremič. Je mešanica lašk...
Poskusite ga lahko v BrežicahModra frankinja
Modra frankinja je avtohtona slovenska trta, ki je po barvi običajno rubinasto z vijoličnimi odtenki in polno obarvano vino, ki je odvisno od tehnol...
Poskusite jo lahko v BrežicahPenine Istenič
Penine Istenič imajo že zelo dolgo tradicijo pridelovanja penin na Bizeljskem, a so tudi prvo slovensko podjetje, ki se je specializiralo na klasič...
Poskusite jih lahko v BrežicahReset pivo
Kraft reset pivo najdete v pivnici pivovarne Reset Brewery v Brežicah, kjer si lahko privoščite tudi slasten burger. Si želite izvedeti več o piv...
Poskusite ga lahko v BrežicahBelokranjska povitica
Ime povitica izhaja iz načina priprave, saj končni izdelek v pekaču povijamo okrog in okrog.
Sestavine:
Testo 500 g ajdove moke
300 g bel...
Poskusite jo lahko v MetlikiJuha dimljene postrvi
Chef Uroš Štefelin je pripravil recept za juho iz dimljene postrvi, ki jo strežejo gostom v Vili Podvin, lahko pa jo pripravimo tudi sami doma.
&nb...
Poskusite jo lahko v RadovljiciFižolov štrukelj
Štruklji so razširjena tradicionalna slovenska jed, ki se po pokrajinah razlikuje predvsem glede na nadev, s katerim nadevamo vlečeno testo. Fiž...
Poskusite ga lahko v ŽužemberkuGolnač (govnač) po jeseniško
Sveže zelje zrežemo na rezance, zalijemo z malo vode in zavremo. Posodo odkrijemo in postavimo na prosto, da snovi, ki napenjajo, izhlapijo. Prvo vo...
Poskusite ga lahko na Jesenicah