Pršjača
Nizka pogača iz kvašenega testa, posuta z ocvirki in praviloma pečena v krušni peči.
Sestavine:
Testo
3 žlice mlačnega mleka
1 žlička slad...
Poskusite jo lahko v ŠentjurjuSipe z blitvo in polento
Istrska jed, kot so jo kuhale naše none v šavrinskih hribih.
Poskusite jih lahko v PiranuPiranska sol in oljčno olje
Priporočamo ju kjerkoli in kadarkoli, še posebej pa v kombinaciji z ribo in pogledom na morje.
Poskusite ju lahko v PiranuBelokranjska pogača
Priznana avtohtona belokranjska jed, danes priznana certificirana, evropsko zaščiteno jed.
za pekač s premerom 30 cm
Sestavine:
500 g pšenične ...
Poskusite jo lahko v MetlikiCop na lop (potepača ali potanc)
Cop na lop kot ga pripravljajo v podgorjanskih vaseh nad Kostanjevico na Krki in je otrokom pomenil sladico, ki so jo nestrpno čakali. Po takšnem pr...
Poskusite jo lahko v Kostanjevici na KrkiTrijet
Jed, ki se že stoletja prenaša iz roda v rod, sestoji iz popečenega kruha, ki ga polijemo z ohlajeno mešanico vina, sladkorja in cimeta.
Sestavine...
Poskusite ga lahko v TržičuKrhki flancati – hiške
Ocvrto pecivo, po katerem je potresen sladkor v prahu, je bilo ustvarjeno za vse sladkosnede.
Poskusite jih lahko v TržičuMaslovnik
Maslovnik ali po domače masovn’k je doza energije za sladokusce sestavljena iz kisle smetane, jajc in koruzne moke.
Jed je gosta in nasitna, zato s...
Poskusite ga lahko v TržičuTržiška flika
Jed za vse ljubitelje pogač; okrogla pogača iz razvaljanega kvašenega testa, ki se ji doda namaz iz kisle smetane in kumine ali zaseke.
Poskusite jo lahko v Tržiču















