Bizeljski ajdov kolač
Je največja kulinarična posebnost Bizeljskega, ki se nahaja na severnem delu občine Brežice. Kolač se mu reče zato, ker je bil zavit kot potica,...
Poskusite ga lahko v BrežicahPleteno srce
Nekoč je bilo pleteno srce osrednji dogodek poroke. Praznični kruh v obliki srca, pleten iz testenih kit in okrašen z okrasjem velike sporočilne v...
Poskusite ga lahko v BrežicahCviček
Cviček je poleg toskanskega chiantija edino vino na svetu, sestavljeno iz rdečih in belih sort grozdja. Od leta 2001 je cviček tudi zakonsko zašč...
Poskusite ga lahko v BrežicahRdeči bizeljčan
Rdeči bizeljčan nosi oznako- PTP-priznano tradicionalno poimenovanje in se ga prideluje v vinorodnem okolišu Bizeljsko –Sremič. Je osnovna zvrst...
Poskusite ga lahko v BrežicahBeli bizeljčan
Beli bizeljčan nosi oznako- PTP-priznano tradicionalno poimenovanje in se ga prideluje v vinorodnem okolišu Bizeljsko –Sremič. Je mešanica lašk...
Poskusite ga lahko v BrežicahModra frankinja
Modra frankinja je avtohtona slovenska trta, ki je po barvi običajno rubinasto z vijoličnimi odtenki in polno obarvano vino, ki je odvisno od tehnol...
Poskusite jo lahko v BrežicahPenine Istenič
Penine Istenič imajo že zelo dolgo tradicijo pridelovanja penin na Bizeljskem, a so tudi prvo slovensko podjetje, ki se je specializiralo na klasič...
Poskusite jih lahko v BrežicahSmoked trout soup with Cold smoked trout with horseradish foam
By Chef Uroš Štefelin
Ingridients for 8 people.
Smoked trout soup
Ingridients:
150 g of red carrots
150 g of yellow carrots
150 g of t...
You can taste it in RadovljicaJesenice golnač (govnač) / stew
Shred fresh cabbage into thin strips, cover with water and bring to boil. Uncover the pot and place outdoors to get rid of the flatulence-causing subs...
Poskusite ga lahko na JesenicahKurent’s soup
Old holiday and everyday traditions in and around Ptuj are extremely interesting, and always have some connection to traditional food. Shrovetide used...
You can taste it in Ptuj