Odojek ali jagenjček na žaru
Odojek in jagnje sta poslastici, brez katerih ne mine nobeno veliko belokranjsko praznovanje. Odojek se v enem kosu peče nad žerjavico, božanski ok...
Poskusite ga lahko v Črnomlju.Belokranjski žlinkrofi
V slovenskih pokrajinah žlinkrofe pripravljajo na različne načine. Najbolj znani so tisti iz Idrije, ki pa se od belokranjskih razlikujejo predvsem...
Poskusite jih lahko v Črnomlju.Salovčki
Salovčki ali salovi keksi so piškoti, pripravljeni iz svinjskega sala in listnatega testa, pripravljenega z vzhajanjem testa. Oblikovani so v pod...
Ajdovi/édavi žganki/žganci po koroško
Sestavine:
za 4 osebe
40 dag ajdove moke
6 dl vode
1 kavna žlička soli
1 jedilna žlica olja
polna žlica ocvirkov ali žlica do dve masla
Pri...
Kvočevi nudlni
Po nadevu iz suhih hrušk, ki jih na Koroškem imenujejo kvoce (Mežiška dolina) oziroma kloce (Mislinjska in Dravska dolina), so dobili ime kvočevi...
Mežerli
Sestavine za en pekač jedi:
1,2 kg junčjih pljuč
0,6 kg na kocke narezanega belega kruha
2 l mleka
2 dcl alpske smetane
2 čebuli
4 jajca
belo olj...
Koroška skuta
Sestavine:
1/2 kg skute
1 velika čebula
sol, poper
bučno olje
Priprava:
Čebulo narežemo na drobno, zmešamo s skuto, solimo, popramo,...
Kruhov hren
Gre za tradicionalno gosto omako, ki jo ponavadi postrežemo skupaj s praženim oziroma restanim krompirjem in kuhano govedino, ki nam ostane od nedel...
Smrekovo žganje Krucefix
Krucefix je unikatna družinska destilarna, ki ponuja nepozabno razvajanje in degustacijo hišnih žganj in likerjev. Z veseljem in gostoljubno sprej...
TržičEkološko pivo Šlibar iz Tržiča
Na družinski ekološki kmetiji Šlibar so pred današnjimi gospodarji kmetovali že mnogi rodovi, po ekoloških pravilih pa so začeli kmetovati v l...
Poskusite ga lahko v Tržiču















