Geruš
Geruš je stara knapovska pijača. Ker je bilo vino predrago, želja po alkoholu pa velika, je iznajdljivost idrijskih rudarjev botrovala k nastanku l...
Poskusite ga lahko v IdrijiPrfarski štruklji
Prfarski štruklji so pripravljeni iz testa in sladkega nadeva iz orehov in rozin.
Sestavine:
Testo
1 kg gladke moke
3 jajca
4 žlice olja
2 žlici...
Poskusite jih lahko v IdrijiIdrijska ocvirkovca
Ocvirkovca je potica iz kvašenega testa, nadevana z ocvirki.
Ne glede na to, če jo imenujete idrijska ocvirkovca, ali samo ocvirkovca, dejstvo je, d...
Poskusite jo lahko v IdrijiZeljševka
Odlična idrijska dobrota, narejena iz kvašenega testa, nadevana z drobnjakom.
število kosov: 10
Sestavine:
Testo
500 g moke (½ ostre in ½ mehk...
Poskusite jo lahko v IdrijiTortica Rezi s sladkorno čipko
V sodelovanju z gostilno Pri Škafarju in Sašo Bevk je Center za idrijsko dediščino poskušal razviti kulinarični produkt, ki bi nosil elemente ...
Poskusite jo lahko v IdrijiKranjsko pivo
Pravo Kranjsko pivo najdete v prijetni pivnici mikro pivovarne Kranjsko pivo, točijo ga pa tudi v številnih barih in kavarnah starega dela mesta.
...
Poskusite ga lahko v KranjuKranjski štruklji
Izjemna domača sladica, ki jo pripravljamo po posebnem receptu Magdalene Pleiweis iz 19. stoletja.
število oseb: 8 – 10
Sestavine:
Testo
1,8 dc...
Poskusite jih lahko v KranjuKranjska klobasa
Za marsikoga najbolj tipična slovenska narodna jed, ki izhaja iz kulturne dediščine kolin.
Poskusite jo lahko v KranjuAlenkin zavoj in Edvinov plošček
Slaščici nosita ime po smučarki Alenki Dovžan in hokejistu Edvinu Karahodžiću, ki zdaj vodita restavracijo na Jesenicah.
Poskusite ju lahko na JesenicahBetelovi krapi
Domači ajdovi krapi iz kvašenega testa, nadevani s skuto, kašo, drobnjakom, jajci ter preliti z ocvirki ali maslom.
Poskusite jih lahko na Jesenicah















